Pogrešanega rokometaša Verdineka našli zgodaj popoldne

Matic Verdinek je 21-letni in 189 centimetrov visoki levokrilni rokometaš prvoligaša Maribora Branika.

Objavljeno
09. april 2016 12.32
J. P.
J. P.

Ljubljana - Včeraj je rokometno Slovenijo razburila novica, da je bil od približno pete ure zjutraj pogrešan občasni slovenski reprezentant in član prvoligaša Maribora Branika, 21-letni Matic Verdinek. Kot so danes sprva zatrdili v klubu, se je Matic, za katerim je bila za danes ob 10. uri napovedana tudi skalna akcija v celjskem mestnem parku, »že javil in je z njim vse v redu. Vsem, ki ste izrazili skrb in nam pomagali z objavami, se iskreno zahvaljujemo v imenu njegovih svojcev in kluba.«

Toda nekaj ur pozneje se je oglasila predstavnica za stike z javnostmi celjske policijske postaje Milena Trbulin in opozorila, da so informacije, da je mladenič najden, neresnične in zavajajoče, da pa iskanje pogrešanega Matica še naprej intenzivno poteka. In obrestovalo se je: akcija na področju Svetine, v kateri so sodelovali celjski policisti, vodniki službenih psov, krajani in svojci pogrešanega rokometaša, se je končala zgodaj popoldne, ob 14.35 pa je uspešen razplet potrdila tudi policija. Pol ure prej je bil namreč, vidno utrujen in izčrpan, najden na hribu Plahuta.

189 centimetrov visoki levokrilni igralec, ki bo v sredo dopolnil 22 let, je še v torek v mariborskem dresu odigral prijateljski dvoboj s slovensko mladinsko reprezentanco, preden so ga pogrešili, pa so ga nazadnje videli na območju Lisc v Celju, kjer je bil s prijatelji, od tam pa je peš odšel v smeri mestnega parka. Verdinek je bil tudi na širšem seznamu selektorja Veselina Vujovića za švedski kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Riu, ko je selektor spisek skrajšal, pa je mladenič z njega odpadel.