Obramba pustila na cedilu Ferlina in Ocvirka

Celju Pivovarni Laško po porazu v Skjernu zadnje mesto v skupini B. Zdaj ga čaka težko delo pri branjenju obeh domačih lovorik. Pristop ni bil pravi.
Fotografija: Celjani so ligo prvakov začeli in končali s porazom proti Skjernu. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Celjani so ligo prvakov začeli in končali s porazom proti Skjernu. FOTO: Leon Vidic

Za čast in ubranitev sedmega mesta v skupini B lige prvakov so prišli rokometaši Celja Pivovarne Laško na Dansko, a zadnja evropska tekma se jim ni izšla po željah. Po porazu proti Skjernu so zasedli zadnje mesto na lestvici, slovo tudi ni bilo najbolj častno. Vse so namreč zapravili že v prvem polčasu, v katerem so prejeli 20 golov. V drugem so popravili umetniški vtis, skupne ocene pač ne.

»Fantje, gremo po zmago!« je pred odhodom iz hotela proti dober kilometer oddaljeni dvorani v majhnem in zaspanem danskem mestecu želel ekipo, ki ji je v ušesih še odzvanjal sredin poraz proti Jeruzalemu, dvigniti trener Tomaž Ocvirk, vendar njegove besede so naletele na gluha ušesa.


 

Brez desnega zunanjega


Celjani so se očitno nalezli dolgočasnosti okolja in zgodaj položili orožje. Danci so se sprehajali skozi njihovo obrambo, nerešljiva uganka zanjo sta bila najbolj znana igralca Bjarte Myrhol in Anders Eggert, mrežo Klemna Ferlina je z desnega krila paral tudi Rene Rasmussen.

V napadu se je gostom poznalo, da nimajo rešitve na desnem zunanjem položaju, potem ko so pred časom ostali brez najboljšega strelca Branka Vujovića. Ocvirk je preizkusil tri zamisli, Draška Nenadića, Jana Jurečiča in celo nizkoraslega kapetana Davida Razgorja, a brez uspeha. Razlika šestih golov je med odmorom je bila previsoka za Celje, ki ima največ težav s seboj.
 

Samo pet prekrškov v prvem polčasu


»Razočaran sem nad pristopom v prvem polčasu, v obrambi smo bili premalo agresivni, storili smo samo pet prekrškov, kar je nezaslišano. Za nas je bila to pomembna tekma, ker nismo hoteli biti zadnji, toda pokazali smo premalo,« je povedal Ocvirk, ki mu je po tekmi na igrišču objem podpore namenil direktor Rok Plankelj.



Če je bila zanju v luči izhodišča za prihodnjo sezono tekma pomembna, pa očitno ni bila dovolj za njune rokometaše, ki so na trenutke delovali kot vdani v usodo. »Tako je izgledalo, že nekaj časa se nam dogaja, da v obrambi, v kateri je zelo pomemben voljni moment, ne dajemo maksimuma. V napadu so težave brez levičarja razumljive, za obrambo pa ni nobenega opravičila,« je bil nezadovoljen Ocvirk, ki se bo zdaj usmeril v prvenstvo in pokal, v katerih se od Celja pričakuje, da ju osvoji: »Fantom sem v garderobi povedal, če mislimo še naprej tako bledo igrati, bomo imeli še veliko večje težave na domači sceni.«
 

Brez Evrope lažje?


Z njim se je strinjal eden ob boljših na igrišču Rok Ovniček, ki je lani z Gorenjem imel še precej slabšo izkušnjo v Skjernu, poraz za 15 golov. »V Sloveniji je igra še veliko bolj groba kot v Evropi, kjer nas sodniki zaščitijo. Morali se bomo hitro usmeriti v ligo NLB in pokazati pravi obraz,« je dejal Ovniček, ki mu bo prva evropska sezona pri Celju pustila mešane občutke. »Na nekaterih tekmah smo pokazali, da si zaslužimo osmino finala, na drugih pač ne. Škoda za dva poraza za gol, tudi za tista doma s Skjernom in v Zagrebu. Lahko bi bilo drugače.«

Igor Anić ni premagal danske obrambe. FOTO: Leon Vidic
Igor Anić ni premagal danske obrambe. FOTO: Leon Vidic


Tudi Klemen Ferlin preživlja prvo sezono v Celju po selitvi iz Velenja, v vratih je ohranil dobro formo, vendar ni bilo dovolj. »Tudi jaz sem razočaran, na večini tekem smo bili konkurenčni ali celo boljši od tekmecev, vendar se nam ni izšlo. Imeli smo tudi nekaj športne nesreče. Gremo z dvignjenimi glavami naprej,« je ostal pozitiven Ferlin, junak vseh treh zmag: proti Flensburgu, Zaporožju in Zagrebu.

V Skjernu pa je bil postavljen pred strelski vod: »Obramba je bila preveč plitka, premehka, Dancem je tekma hitro tekla in lahko so zadevali iz izdelanih akcij. Zdaj gremo po naslov slovenskega prvaka. Evropa je bila naporna, zdaj bomo lahko vso energijo usmerili v domače boje in prepričan sem, da nam bo uspelo.«

Komentarji: