Ocvirk po dramatični zmagi: Kdaj bomo končno začeli "trgati"

Celjani so pred tekmo z Zagrebom tesno premagali Krko, toda drami se spet niso mogli izogniti.
Fotografija: Celje je prišlo do tesne zmage. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Celje je prišlo do tesne zmage. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Novo mesto – Črna sreda, 5. septembra, se v novomeški dvorani Marof ni ponovila za rokometaše Celja Pivovarno Laško, ki so v 10. kolu lige NLB upravičili vlogo favorita in premagali domačo Krko pred nedeljskim spopadom z Zagrebom v ligi prvakov. Generalko pred evropskim izzivom so uspešno opravili tudi Velenjčani z zmago na Dolu pri Hrastniku.

Tekma je za Celjane prišla v kočljivem času, med dvema tekmama z Zagrebom, še vedno jim je v glavah odzvanjala superpokalna zaušnica, zato so se naloge na Dolenjskem lotili zelo odločno. Krka, ki v prvenstvu igra po načelu toplo-hladno, je začela medlo, gostje, pri katerih je od začetka igro vodil vroči Rok Ovniček, je pokazalo, da si res ne želi novega stresa. Ovniček je s tretjim golom prednost povišal na pet golov (9:4) in Celjani so imeli ves prvi polčas vse pod nadzorom, četudi je Krka po uvodnem krču začela kazati znake življenja in ni dovolila, da bi se prvaki že odločilno oddaljili.

A brez drame vendarle ni šlo. Po superpokalnem zasuku je zadišalo, ko so Celjani v drugem polčasu popustili, krkaši pa začutili priložnost ter z borbenostjo nadoknadili pomanjkljivosti v kakovosti, izkušnjah, centimetrih. Po 13:19 so vztrajno topili razliko, v vratih je imel svoj dan 42-letni veteran David Imperl. Ko je ubranil strel celjskemu rekonvalescentu Josipu Šarcu, je domači kapetan David Didovič zadel iz odbitka in v 47. minuti je na semaforju pisalo le še krhkih 23:22 za Celje, prej mirna tribuna pa je oživela in glasno zahtevala zmago ekipe Mirka Skoka.

...
...


Toda njegov kolega Tomaž Ocvirk je znal umiriti svoje fante, bivši član Krke Jan Jurečič z dvema goloma in kapetan David Razgor sta poskrbela za naslednje tri zadetke in ti so tudi dokončno prevesili jeziček na tehtnici na stran 22-kratnih prvakov. Ti so pred derbijem z Zagrebom lahko dobili nekaj pozitivnih občutkov, toda nekaj stvari ostaja odprtih, denimo čemu se ne morejo znebiti kriznih minut, ki se zgodijo kot strela z jasnega. Nekaj skrbi je povzročila poškodba Jake Malusa, ki mu je otekel levi komolec, še naprej se lovi Kristian Bećiri, ki je na hitro prejel tri izključitve.
 

Jurečiču zadoščenje


Jurečič je bil silno razočaran, ko je izgubil superpokal proti matičnemu klubu, tokrat je dobil zadoščenje. "Sigurno mi je odleglo, ampak spet smo v drugem polčasu zapadli v krizo. Na srečo ni bila usodna," je imel mešane občutke Jurečič, ki se je takoj ozrl k nedeljskemu obračunu z Zagrebom: "Takrat si ne bomo smeli privoščiti takšnega padca."

Celjski trener Ocvirk je potreboval skoraj minuto, preden je strnil misli. "Ne vem, kdaj bomo končno začeli 'trgati', kot bi morali in znamo. Prepoceni smo zapravili skoraj vse, kar smo si priigrali, padla je zbranost, a panika nas ni zagrabila, opravili smo zamenjave in potem spet začeli igrati, kot se od nas pričakuje," je dejal Ocvirk.

Pri Krki ni bilo zaznati razočaranja, poraz za dva gola je več kot dober rezultat. "Tekmo smo izgubili že v prvem polčasu, storili smo preveč napak. V drugem smo se vrnili, ampak Celje je vrhunska ekipa in se je znala izogniti napeti končnici. Pri nas je bilo malce premalo želje za podvig. Glave gor, gremo naprej," je povedal bodoči član Celja Grega Okleščen.

Preberite še:

Komentarji: