»Ose« niso ponovile domačega uspeha

Rokometaši Gorenja so v sedmem krogu LP v gosteh izgubili proti španskemu Ademarju iz Leona s 24:28 (13:15).
Objavljeno
11. november 2017 22.16
Medved Niko,Velenje Slovenija 23.11.2016 [Rokomet]
L. Z., STA
L. Z., STA
Leon - Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi medsebojni tekmi evropske lige prvakov po izjemni predstavi vratarja Klemna Ferlina strli odpor španskega Ademarja iz Leona in tesno slavili s 23:22, na današnji »povratni« tekmi pa so na Pirenejskem polotoku izgubili z 28:24 in doživeli tretji poraz v skupini C.

Po sedmem krogu je na prvem mestu danski Skjern z desetimi točkami, Gorenje, norveški Elverum in Ademar jih imajo po osem, švicarski Schaffhausen šest, romunski Dinamo iz Bukarešte pa dve točki. Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 16. novembra, gostila romunski Dinamo iz Bukarešte.

Izbranci hrvaškega stratega na klopi slovenskih podprvakov Željka Babića so slabo odprli tekmo v Leonu in že po enajstih minutah zaostali za tri gole. Po zaostanku 3:6 so Velenjčani zahtevali minuto odmora, a ta sprva ni prinesla premikov na bolje, le minuto kasneje je zaostanek narasel na štiri gole (3:7).

Domači rokometaši so jih tudi v nadaljevanju imeli pod nadzorom, le kratko obdobje njihove slabe igre pa so Velenjčani izkoristili in se jim v 22. minuti približali na dva gola zaostanka (9:11). Po španski minuti odmora pa so ose zaigrale še malenkost bolje in po golu Hrvata Roberta Markotića znižale na 10:11. Do konca polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, Velenjčani pa so na velik odmor odšli z zaostankom dveh golov (13:15).

Velenjski rokometaši v drugem polčasu niso bili enakovredni domačim rokometašem. Babić je večkrat skušal igro svojih varovancev poživiti tudi s sedmim igralcem v polju, a njegova namera ni bila učinkovita, Španci so bili vselej za korak pred njimi. V 40. minuti so zastali za pet golov (14:19), po primanjkljaju šestih golov v 51. minuti (17:23) pa je bilo docela jasno, da bosta točki ostali v Leonu.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved s sedmimi in Nejc Cehte s petimi goli.

Ademar Leon : Gorenje Velenje 28:24

Ademar Leon: I. Garcia, Čupara, Lopez Alvarez 2, Simonet 1 (1), J. Garcia 2, Marcel 2, Perez Arce, Pineiro 1, Vieyra 5, Alonso 1, Sanchez 6, Fernandez 3, Filho 2, Perez 1, Pešić 1, Rodriguez 1.
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 5, Medved 7 (1), Haseljić, Ovniček 3, Toskić 3, Drobež, Potočnik 1, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 1, Kleč 1, Tajnik, Brumen 1 (1), Pejović.