Ose rešile veliko točko

V dvoboju regionalne lige SEHA so se rokometaši Gorenja s Tatranom Prešovom razšli s 27:27. 

Objavljeno
08. december 2017 00.36
J. P.
J. P.

Prešov - Oslabljeni rokometaši Gorenja - brez Alema Toskića, Matjaža Brumna in Žarka Pejovića - so se z gostovanja v ligi SEHA pri Tatranu Prešovu vrnili s točko (27:27), dolgo pa so imeli pred nosom celo poln plen, na glavni odmor so namreč odnesli tri zadetke zaloge (14:11). Še manj kot tri minute pred koncem so Velenjčani, za katere je bila to generalka pred nedeljskim derbijem v Celju, vodili s 26:24, vendar pa prednosti niso znali zadržati.

Točko jim je v dramatični končnici s svojim osmim zadetkom (iz desetih poskusov) zagotovil Blaž Kleč, po pet golov sta dodala Niko Medved in Matic Verdinek. V domači vrsti je bil neustavljiv Jakub Hrstka, ki je enajstkrat sprožil in le enkrat ostal praznih rok. Ose, ki so izvajale kar osem sedemmetrovk, so z 11 točkami na šestem mestu lestvice, Celjani so s šestimi točkami več tretji.

»Kljub dejstvu, da smo v Prešov pripotovali brez treh igralcev, je bil naš cilj zmaga. Odigrali smo dobro tekmo, ki je bila negotova do konca. Zmage bi se lahko veselili tako gostitelji kot mi, zadovoljni smo lahko tudi s točko,« je poudaril Kleč, trener Željko Babić pa ga je dopolnil: »Igralci so prikazali ogromen značaj, vrhunski pristop, kakovost in 60 minut igre na visoki ravni. Osvojili smo veliko točko. Glede na to, da smo bili brez treh igralcev in nismo želeli zvegati s poškodbo kapetana Medveda, sem izjemno zadovoljen. Naš cilj je bil pokazati značaj. Na gostovanjih je vselej zahtevno igrati, tudi Prešov doma le redko oddaja točke.«