Pivovarji brez prve vstopnice za osmino finala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem dvoboju lige prvakov v koledarskem letu izgubili v Brestu s 24:29.
Objavljeno
03. december 2017 00.48
J. P.
J. P.

Brest - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v zadnjem, desetem kolu lige prvakov v tem koledarskem letu na gostovanju udarili z neposrednim tekmecem za napredovanje, Meškovom Brestom, a ostali praznih rok. Beloruski predstavnik, ki je potegnil po glavnem odmoru, je bil boljši z 29:24 (15:14), pivovarji so morali tako sedmič v sezoni in tretjič zapovrstjo na kolena, tekmec pa je vendarle prekinil niz štirih zaporednih porazov med evropsko klubsko elito. Varovanci Branka Tamšeta bodo zdaj svojo priložnost iskali v preostalih štirih obračunih.

Pri gostih so se poznale posledice poškodb. Žiga Mlakar in Jaka Malus sta resda bila v postavi, a sta igrala zelo malo, saj še nista pripravljena na tovrstne napore, vendar pa trener drugih alternativ niti nima v rokavu. Ključni so bili trenutki sredi drugega polčasa, ko so Celjani zadeli za znižanje na 21:22, a sta sodnika ocenila, da žoga po strelu Tilna Kodrina ni prešla golove črte. »Živčna tekma na obeh straneh, mi smo - tudi zaradi nervoze - zgrešili veliko čistih strelov, tudi precej sedemmetrovk, privoščili smo si preveč tehničnih napak. Krivi smo predvsem sami, na tej ravni tekmovanj na gostovanju s petimi prekrški ne moreš zmagati,« je strnil vtise Tamše.

MEŠKOV BREST : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:24 (15:14)

Dvorana Viktorija, gledalcev 2700, sodnika Pichon in Reveret (oba Francija).

Meškov Brest: Pešić 1, Mijatović, Rutenka 4, Kulak 1, Škurinski 3, Nikulenka 3, Stojković 3, Šumak 3, Vukić 3, Prodanović, Horak 2, Razgor, Igropulo 2, Selvasjuk, Djordjić 2, Šilovič 2.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Panjtar, Vujović 6 (2), Jurečič, Malus, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 1, Kodrin 1, Makuc 1, Anić 4, Dušebajev 7, Mačkovšek, Mlakar, Bećiri 1.

Sedemmetrovke: Meškov Brest -, Celje Pivovarna Laško 6 (2).

Izključitve: Meškov Brest 2, Celje Pivovarna Laško 8 minut.