Pivovarji nad madžarske hruste, ki jih vodi slovenska "mafija"

Celjani bodo danes ob 17.30 gostovali pri neporaženi ekipi Pick Szegeda v ligi prvakov. Se lahko ponovi čudež s Flensburgom? Odpadel tudi Josip Šarac.
Fotografija: Draško Nenadić bo ob odsotnosti Josipa Šarca nosil veliko breme na levem zunanjem položaju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Draško Nenadić bo ob odsotnosti Josipa Šarca nosil veliko breme na levem zunanjem položaju. FOTO: Uroš Hočevar

Bo Tomaž Ocvirk tudi po tretji tekmi na klopi Celja Pivovarne Laško ostal nepremagan? Če bo po današnji tekmi pri Pick Szegedu (17.30) v 4. kolu lige prvakov odgovor pritrdilen, bo to skoraj tako dobra novica, kot je bila včerajšnja o prihodu francoskega zvezdnika Willama Accambrayja v Zlatorog.

Accambray, 30-letni levi zunanji igralec, bo do konca sezone kot posojeni član Veszprema branil barve slovenskih prvakov. To je prva dobra kadrovska vest iz Celja, odkar sta ekipo zapustila Daniel Dušebajev in Gregor Ocvirk. In to kakšna! Accambray je olimpijski, trikratni svetovni in evropski prvak s Francijo ter osemkratni francoski prvak z Montpellierom in Paris SG.



V Celju ni bilo bolj zveneče okrepitve, odkar je leta 2010 prišel Petar Metličić, v slovenskih klubih pa ne bolj renomiranega tujega športnika, odkar je za Olimpijo igral Robert Prosinečki. Seveda ima prestop svoje slabosti, gre vendarle zgolj za posojo, ob tem ni jasno, kaj lahko v kratkem pričakujemo od 194 cm visokega in 104 kg težkega igralca, ki zaradi strgane ahilove tetive skoraj leto in pol ni igral resnega rokometa. Toda zdaj naj bi bil zdrav in nared, da se vrne v reprezentančno formo.
 

November bo ključen


Celjani bodo v ligi prvakov lahko nanj računali 4. novembra, ko bo v Zlatorogu gostoval Motor iz Zaporožja. Ravno pravi čas, bi rekli; november bo namreč ključen za uresničitev celjskih ambicij po preboju v osmino finala LP, v mesecu, ko si moški puščajo brke, bodo pivovarji po dvakrat igrali proti neposrednima tekmecema v skupini B, Zaporožju in Zagrebu.

Pred tem jih čakata dve težki gostovanji, danes v madžarski prestolnici salam in čez teden v Nantesu. Lepo bi bilo Accambrayja po reprezentančnem premoru pozdraviti z več kot dvema točkama, ki so jih Celjani zbrali zavoljo nedeljske senzacionalne zmage proti Flensburgu ob sanjskem debiju Ocvirka, ki se je v sredo veselil tudi zanesljive zmage na prvenstvenem derbiju z Gorenjem.

Vprašanje, kje bi bilo lažje odščipniti kakšno točko v gosteh. Glede na rezultate, gotovo danes v Szegedu, ki ima po treh kolih tako kot Paris SG maksimalen izkupiček.
 

Vse se vrti okrog Bombača


Pick, ki ga že vrsto let vodi izkušeni Španec Juan Carlos Pastor, je letos prekinil vladavino bogatejšega Veszprema in po 11 letih postal madžarski prvak. Odtlej ga je zapustil organizator igre Staš Skube in se preselil v Vardar, a zamenjal ga je rojak, stari znanec in ljubljenec navijačev Dean Bombač.

Tomaž Ocvirk se bo težko izognil prvemu porazu v vlogi trenerja Celja. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk se bo težko izognil prvemu porazu v vlogi trenerja Celja. FOTO: Uroš Hočevar


Koprčan je eden od štirih slovenskih legionarjev v klubu, poleg njega so še Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič. Slednji je bil pred tednom v Zaporožju z osmimi goli najboljši strelec, Szeged pa še naprej ohranja odlično formo tudi v madžarski ligi. V sredo je padla Tatabanya s 34:27 (Sigurmannsson 7, Bodo 5, Šoštarič in Gaber po 4, Bombač 1, Henigman 0). Szeged je vodilni na lestvici in še neporažen v sezoni. Poleg Henigmana sta ekipo okrepila španska reprezentanta Jorge Maqueda in Joan Cañellas ter vratar Mirko Alilović.
 

Makuc in Šarac na bolniški


Celju, ki je ostal brez poškodovanega Domna Makuca, na bolniški pa se mu je pridružil še Josip Šarac (v ekipi bo 14 igralcev), se torej ne obeta nič dobrega, toda v rokometu so se zgodila že veliko večja presenečenja, kot bi bil morebitni slovenski uspeh na Madžarskem ...

Matej Gaber je pomemben člen v Pick Szegedu. FOTO: Blaž Samec
Matej Gaber je pomemben člen v Pick Szegedu. FOTO: Blaž Samec


"Ekipa Szegeda je močna, še okrepljena, najboljša strelca sta njihova najvišja igralca, levi zunanji Richard Bodo (205 cm, 118 kg) in krožni igralec Bence Banhidi (207 cm, 126 kg). Imajo širino, ki jim omogoča raznoliko igro, kreacija pa se vrti okoli Bombača. Mi moramo verjeti v svoje spodobnosti in na igrišču pokazati maksimum," je trener Ocvirk zmeren optimist pred tekmo na Madžarskem, ki jo Tilen Kodrin vidi kot novo priložnost za dokazovanje mlade ekipe: "Čaka nas resnično težka preizkušnja, ki pa se je ne bojimo in se je vsi že zelo veselimo."

Preberite še:

Komentarji: