Podvig Trima, Cirar zadel za evropsko ligo

Uroš Zorman je vpisal še sedmo zmago na trebanjski klopi in si z ekipo zagotovil evropsko pomlad. Peti gol Gala Cirarja je bil zmagovit.
Fotografija: Uroš Zorman je odlično začel zgodbo na klopi Trima. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Uroš Zorman je odlično začel zgodbo na klopi Trima. FOTO: Jure Eržen

Rokometaši Trima so dosegli zgodovinski uspeh za klub iz Trebnjega, ko so v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Novem mestu premagali madžarskega prvoligaša Balatonfüred s 23:22 (13:10) in se prebili v skupinski del novega tekmovanja.

V njem jih čakajo dvoboji z uglednimi evropskimi tekmeci. Za ekipo Uroša Zormana, ki še ne pozna poraza v trenerski vlogi (7 zmag), je pet golov dosegel Gal Cirar, tudi odločilnega v zadnji minuti s 7 metrov.

Uroš Zorman je bil po zmagi razumljivo zadovoljen: »Čestitam mojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in skušali zadržati zmagovalno mentaliteto.«

Tekmeci Trima v skupini evropske lige bodo znani po žrebu, ki bo v četrtek na Dunaju.



Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi. Tekma se je začela po okusu domačih rokometašev, slovaška sodnika sta namreč že v prvi minuti zaradi namernega strela v glavo vratarja izključila enega najbolj pomembnih igralcev gostujoče ekipe Balazsa Szöllosija.



Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).
 

Madžari so se vrnili


Nato so na novomeškem parketu znova zagospodarili izbranci Uroša Zormana in si v 25. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), na veliki odmor pa so se odpravili s prednostjo treh golov (13:10). Dolenjci so medlo odprli drugo polovico tekme. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar so gosti izkoristili in se v 36. minuti približali na gol zaostanka (13:14), štiri minute kasneje pa so jih tudi ujeli in izenačili na 15:15.

Trebanjci so po sedetih letih spet v Evropi. FOTO: RK Trimo
Trebanjci so po sedetih letih spet v Evropi. FOTO: RK Trimo


Zormanovi varovanci so po kratkotrajni zadregi vendarle strnili svoje vrste, v vseh smereh igre so zaigrali veliko bolje in v 46. minuti nova ušli na dva gola (18:16). A veselje v domačem taboru je bilo kratkotrajno, tri minute kasneje je Balatonfüred izenačil na 18:18, v 51. minuti pa je trebanjska zasedba prvič na dvoboju tekmecu gledala v hrbet (18:19).

V živčni in napeti končnici so se Trebanjcem velikokrat zatresle roke, živce jim je paral tudi izjemno razpoloženi madžarski vratar Arian Ando. Ne glede na to pa so v prelomnih trenutkih zaigrali preudarno in zrelo, odločilni gol pa je v začetku zadnje minute po sedemmetrovki dosegel Gal Cirar.

Preberite še:

Komentarji: