Poteko se vrača v Zlatorog, v Belorusijo Jaka Malus

Državni prvaki so pogodbo srebrnim reprezentantom Tilnom Kodrinom podaljšali do konca sezone 2021/22.
Fotografija: Vid Poteko bo po dveh letih spet oblekel celjski dres. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Vid Poteko bo po dveh letih spet oblekel celjski dres. FOTO: Jure Eržen

Vsak dan v tem tednu so iz Celja Pivovarne Laško sporočili, da so podaljšali sodelovanje z enim od svojih igralcev. V ponedeljek je bil to mladi Matic Grošelj (desni zunanji), ki okreva po poškodbi kolena, včeraj desnokrilni igralec Gal Marguč, danes pa je bil na vrsti reprezentant in bronasti s svetovnega prvenstva leta 2017 v Franciji Tilen Kodrin.

»Zelo sem vesel, ker smo se dogovorili o podaljšanju pogodbe. Veselim se nadaljevanja zgodbe v Celju in prihodnjih sezon. Ekipa bo dobra, veliko bo domačih fantov, ki se bomo gotovo odlično razumeli in borili za barve kluba. Gotovo bodo naši cilji povezani z osvajanjem vseh domačih lovorik, še naprej bomo ohranjali željo po napredovanju v ligi prvakov. Letos smo res pustili dober vtis, bili zelo blizu, imeli podporo gledalcev in poskusili bomo znova. Seveda pa ne smemo prehitevati dogodkov, pomembni cilji so pred nami že v tej sezoni, tu je končnica prvenstva in pokal, ki ju seveda želimo pripeljati v naše vitrine,« je povedal 23-letni levokrilni igralec.

Tilen Kodrin verjame, da bo Celje sestavilo konkurenčno ekipo. FOTO: Mavric Pivk
Tilen Kodrin verjame, da bo Celje sestavilo konkurenčno ekipo. FOTO: Mavric Pivk


Za uresničitev ambicij bo bržčas treba pripeljati še kakšno okrepitev. Ekipo namreč zapušča kopica izkušenih igralcev, za zdaj pa sta potrjena zgolj zlata mladinska reprezentanta Stefan Žabić, otrok celjskega kluba, in Domen Novak iz Dobove, ki bo zamenjal Jana Jurečiča. A kot se je neuradno izvedelo, je z Meškovom iz Bresta dogovorjeno, da se v Celje vrne Vid Poteko, tja pa se odpravi Jaka Malus. Celjani naj bi dobili po zamenjavi tudi zadovoljivo odškodnino.

Poleg prvega zvezdnika Williama Accambraya in najboljšega strelca Branka Vujovića Zlatorog zapuščajo še Igor Anić, ob  Malusu pa najbrž tudi Kristian Bećiri in Draško Nenadić.

Jaka Malus bo kariero nadaljeval v Belorusiji. FOTO: Roman Šipić
Jaka Malus bo kariero nadaljeval v Belorusiji. FOTO: Roman Šipić


Vodilni v ligi NLB bodo končnico za prvaka začeli v nedeljo s tekmo v Kopru.

Preberite še:

Komentarji: