Potujoča klinika k Zarabčevim zebram

Rokometna liga prvakov: Celjani jutri zdesetkani v Kielu, Gorenje nocoj v Španiji napada vrh.

Objavljeno
10. november 2017 23.34
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – V zoprnem času za Celje Pivovarno Laško prihajata tekmi s Kielom v ligi prvakov. »Zebre« po slabem štartu kažejo zametke prave forme, Celje pred jutrišnjo tekmo na severu Nemčije (17) energijo jemljejo težave s poškodbami. Več možnosti za uspeh ima Gorenje, ki bo danes ob 19.30 igralo pri Ademarju Leonu.

Celjani so se 1. novembra v Flensburgu 45 minut dobro držali, zatem jim je ob pomanjkanju igralcev zmanjkalo moči. Tudi tokrat trener Branko Tamše ne bo mogel računati na trio Mačkovšek-Mitrović-Mlakar. Za nameček bo tekmo na severu Nemčije morda izpustil prvi vratar Urban Lesjak, ki je na torkovi tekmi lige SEHA proti Nexeju dobil udarec v rebra, zaradi bolečin v gležnju sta vprašljiva tudi nastopa Daniela Dušebajeva in Jake Malusa. Španec ni igral proti Našičanom, ki so v Zlatorogu presenetljivo iztržili točko.

Tamše zmajuje z glavo, a puške ne meče v koruzo, saj je že vajen zlaganja koščkov v kolikor toliko spodoben mozaik. »Enostavno težko verjamem, da se lahko v tako kratkem času zgodi toliko poškodb. Kar je, je. Ničesar ne moremo spremeniti. Na treningih vedno znova na novo sestavljamo zunanjo vrsto. Igralcev je malo, zato je kakovosten trening onemogočen. Luknje krpamo z zelo mladimi igralci iz naše rokometne šole. Pred vsakim treningom se posvetujem z zdravniško službo, da sploh vidim, na koga lahko računam,« se je v težkem položaju znašel Tamše, ki povratnika Ivana Sliškovića ne more uporabiti v prvem delu lige prvakov.

Na drugi strani je Kiel dvignil formo. V LP je dosegel pomembno zmago pri Meškovu (25:24), v četrtek je v bundesligi v gosteh razbil Stuttgart s 36:24. Glavni strelci za trikratne evropske prvake trenerja Alfreda Gislasona so bili Bilyk 7, Ekberg in Dahmke 6, Vujin 5, Wiencek in Toft Hansen po 3. Miha Zarabec, ki je v Kiel prišel prav iz Celja, je zadel enkrat.

Kiel ima po šestih tekmah pet točk, Celje tri. Če želijo slovenski prvaki ohraniti realne možnosti za uvrstitev v osmino finala, bi bilo zelo dobro, če bi vsaj na domači revanši 19. t. m. osvojili kakšno točko. Takrat naj bi bila ekipa vsaj malce bolj zakrpana, morda se bo vrnil najboljši strelec Mlakar. »Težko napovem presenečenje v Nemčiji. Naša osnovna želja je pokazati moč, željo in srce,« je cilje prilagodil okoliščinam Tamše, ki se senzacionalne zmage sicer ne bi branil.

Bolj optimistično lahko k sedmi tekmi zrejo v taboru Gorenja. V skupini C je že med tednom Elverum prepričljivo ugnal Schaffhausen, Skjern je visoko zmagal v Bukarešti in zavzel vrh lestvice. Na njem se mu lahko z zmago v Leonu pridružijo slovenski podprvaki. V torek proti Zagrebu niso bili uspešni, a prikazali so dovolj dobro igro, da si lahko obetajo uspeh v Španiji. Ademar Leon je bil prvi gost v Rdeči dvorani, napeta tekma se je končala s 23:22, potem ko je Klemen Ferlin ubranil čisti strel gostov.

»Leon v domači dvorani igra zelo dobro, a mi prihajamo po zmago. Tekma bo naporna, saj se tudi tekmeci vidijo na enem izmed prvih dveh mest v skupini. Dve točki bi nam pomenili izredno veliko,« na dober izid računa Alem Toskić.