Pričakovan, toda ne usoden poraz Krima

Slovenske rokometašice so pred domačim avditorijem proti še brezmadežnemu Györu izgubile s 23:32.
Fotografija: Nina Zulič je petkrat zatresla mrežo Györa. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Nina Zulič je petkrat zatresla mrežo Györa. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Potem ko so si serijske slovenske šampionke, rokometašice Krima Mercatorja, že v prejšnjem kolu z zmago nad Podravko Vegeto zagotovile preživetje v ligi prvakinj, so lahko v petem kolu igrale povsem razbremenjeno pred domačim avditorijem proti močno favoriziranemu madžarskemu Györu. Resda so gostje, sicer brez oddane točke z naskokom vodilna zasedba skupina C, zmagale s prepričljivih 32:23 (16:10), a je poraz Ljubljančank precej znosnejši kot v prejšnjem medsebojnem obračunu na Madžarskem (23:39).


Slab začetek


Tudi tokrat niso bile varovanke trenerja Uroša Bregarja niti blizu čudeža. Gostje so v hipu ušle s 5:0 in že tedaj nakazale, kakšen bo razplet dvoboja. Toda Krima uspavan začetek ni spodnesel, dekleta so še pravočasno strnila vrste in se približala na 9:10, kar pa je Györ spet podžgalo, da je s petimi zaporednimi zadetki znova ustvaril udobno razliko. V drugem polčasu so borbene domače rokometašice zaostanek prepolovile (17:20), za še kaj več pa jim je zmanjkalo sape. Zmagovalke so se najizdatneje odlepile za devet golov, takšen je bil tudi končni razkorak.


Brazilka in Nizozemka nezgrešljivi


V madžarskem kolektivu sta bili neustavljivi kar 186 centimetrov visoka Brazilka Eduarda Idalina Amorim Taleska s sedmimi in 30-letna Nizozemka Cornelia Groot s šestimi zadetki, obe nista niti enkrat zgrešili. Vratarka Amandine Suzanne Leynaud je zbrala osem obramb od 40-odstotni uspešnosti. Pri Krimu je s petimi goli iz osmih poskusov izstopala Nina Zulič, med vratnicami pa je bila suverena Miša Marinček Ribežl z desetimi obrambami. Zdaj Ljubljančanke prihodnjo soboto (ob 15.30) čaka še zadnji dvoboj prvega dela, gostovanje pri zadnjeuvrščenem Thüringerju.


Priložnost tudi za mlajše igralke


»Začeli smo slabo, v nadaljevanju pa vzpostavili ravnotežje in se močno približali. Nato so tudi izključitve pripomogle k rezultatskemu zaostanku in zvezdniška ekipa Györa je razliko le še višala. Zelo me veseli, da smo dolgo držali odpor in da so svojo priložnost dobile tudi mlajše igralke, Hana Vučko se je vpisala med strelke. Težka borba je za nami, tekmec pa je dokazal svojo kakovost,« je pod opravljeno potegnil črto trener Krima Uroš Bregar.

Preberite še:

Komentarji: