Prleška »sicilija« spet črna za ose

Gorenje je ligo NLB začelo z bridkim porazom. Celje je rutinsko opravilo z Loko, v nedeljo ga čaka ga dan D v ligi prvakov.
Fotografija: Saša Prapotnik (zadaj) se je znova veselil zmage svojega Jeruzalema proti Gorenju. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Saša Prapotnik (zadaj) se je znova veselil zmage svojega Jeruzalema proti Gorenju. FOTO: Tadej Regent

Ormožani so spomladi izločili rokometaše Gorenja iz pokalnega tekmovanja, načrte nove velenjske ekipe so jeseni že takoj prekrižali tudi v ligi NLB. Jeruzalem je zmagal z 22:20. Celje medtem ni imelo težav z Loko (33:28).

Velenjčani so po uspehu v pokalu EHF hitro treščili ob trda tla, novi trener Zoran Jovičić je doživel prvi poraz na klopi os. Jeruzalem je v Ljutomeru, kjer je pomladi gostil turnir v pokalu RZS in osvojil tretje mesto (domača dvorana na Hardeku zaradi obnovitvenih del še vedno ni nared), začel odlično, ušel s 3:0 in 4:1, a gostje so kmalu zasukali rezultat. Blestel je krilni igralec Ibrahim Haseljić, do 40. minute je zabil osem golov!
 

Kocbek začel, veterana dokončala


Na polni tribuni se je že začela veselica, ko je Jeruzalem ušel na 18:14, a drame, ki jo je popestril izpad Jovičićevega pomočnika Vanje Kralja z rdečim kartonom) še ni bilo konec. Gostje so izenačili in tekma je bila 11 minut pred koncem znova odprta. Takrat je dva gola za gostitelje dosegel mladi Jure Kocbek, delo sta dokončala izkušena Rok Žuran in Bojan Čudič. Trgatev obeta dobro kapljico in tudi rokometno sezono v Prlekiji ...



»Tekma je bila 'delavska', lepote v igri ni bilo, dvorana je dihala z nami, mi smo pač slovenska 'sicilija',« je bil navdušen domači trener Saša Prapotnik, čigar poletna pravljica z zlatom na mladinskem EP v Celju se nadaljuje: »Res je, ampak zmaga ima grenak priokus, saj si je koleno poškodoval naš up Tilen Kosi. Upam, da ni hujšega. Sicer pa lahko rečem, da smo lažje zadihali, čakajo nas težke preizkušnje, naslednja že v Trebnjem. Gorenje ima dobro ekipo, ki želi in zna igrati, ampak bo potrebovala svoj čas, da se bo sestavila in žela sadove. A v našem poklicu žal časa kronično primanjkuje.«
 

Panjtar: Prebili smo led


Celjani so po superpokalnem razočaranju proti Krki v tednu dni strnili vrste. Zanesljivo so premagali Loko in si povrnili dobre občutke pred nedeljskim štartom v ligi prvakov proti Skjernu. Delo so opravili rutinsko, si že v prvem polčasu ustvarili devet golov naskoka, nakar so začeli varčevati z močmi. Trener Branko Tamše je pred evropsko premiero dal več priložnosti novincema Drašku Nenadiću in Roku Ovničku ter krožnemu napadalcu Kristianu Bećiriju, kasneje pa tudi Kristjanu Horženu in Josipu Šarcu.

Vratar Aljaž Panjtar je zbral 17 obramb in dosegel zadetek. »Lahko bi zmagali za več, glede na igro smo si to morda tudi zaslužili, a pristop je bil pravi. Želeli smo prikazati dobro igro, prebili smo led in pozitivno pričakujemo ligo prvakov,« je povedal nekdanji Ločan.

Aljaž Panjtar je bil suveren v celjskih vratih. FOTO: Blaž Samec
Aljaž Panjtar je bil suveren v celjskih vratih. FOTO: Blaž Samec

Komentarji: