Proti Makedonkam tudi Omoregiejeva in Mavsarjeva

Selektor slovenskih rokometašic Uroš Bregar je izbral 24 rokometašic, na katere računa v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Makedonkam.
Fotografija: Ženski rokomet Krim Mercaror - Indeco Conversano. Napad Krimovke Omoregie Elizabeth. V Ljubljani 11.9.2016[Omoregie Elizabeth.Rokomet.kriim] Foto Mavric Pivk/delo
Odpri galerijo
Ženski rokomet Krim Mercaror - Indeco Conversano. Napad Krimovke Omoregie Elizabeth. V Ljubljani 11.9.2016[Omoregie Elizabeth.Rokomet.kriim] Foto Mavric Pivk/delo

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar je obelodanil razširjen seznam 24 rokometašic za dvoboj s Severno Makedonijo za mesto na svetovnem prvenstvu, ki bo na Japonskem konec novembra in v prvi polovici decembra. Bregar si želi, da bi si igralke z borbenim pristopom v pripravah izborile mesto v ožjem izboru.

»Na priprave za kvalifikacije s Severno Makedonijo, ki jih začenjamo 20. maja, sem namenoma poklical več rokometašic, saj si želim, da si izbrane igralke s pravim pristopom in željo izborijo mesto v reprezentanci,« je povedal Bregar, ki je s Krimom Mercatorjem ubranil naslov državnih prvakinj.

Nekatere reprezentantke, ki igrajo v tujini – Ana Gros, Teja Ferfolja, Amra Pandžić, Branka Zec in Lina Krhlikar – se bodo reprezentanci sicer pridružile šele 27. maja, zato bo Bregar pred tem dal več priložnosti za dokazovanje drugim igralkam.
Slovenija bo pred kvalifikacijskim dvobojem 26. maja v Györu odigrala pripravljalno tekmo z reprezentanco Madžarske. Na njej bo Bregar posebej preverjal pripravljenost v obrambi.
 

Revanša v Celju


S Severno Makedonijo bo prvo tekmo igrala 2. junija v gosteh v Skopju, nato pa povratno tekmo 6. junija v dvorani Golovec v Celju.

»Čakajo nas tekmi proti zelo neugodni reprezentanci Severne Makedonije, ki morda ni tako znana po imenih, si pa lepo število rokometašic služi kruh v najmočnejših evropskih ligah. V Skopju si moramo priigrati dobro izhodišče pred povratno tekmo v Celju, kjer računamo tudi na izdatno podporo s tribun,« je dejal Bregar, ki je imel v teh dneh zdravstvene težave, zato je odpadla za torek napovedana novinarska konferenca. Toda z njim naj bi bilo vse v redu, so pokazali zdravniški izvidi.

Na njegovem seznamu je tudi naturalizirana Elizabeth Omoregie, ki bo imela pravico do prvega nastopa za Slovenijo šele na drugi tekmi, vendar je ta vprašljiv, ker ima težave s poškodbo. Izmed igralk, ki so nastopile na lanskem EP v Franciji, ni levokrilnih Ines Amon in Polone Barič, zato pa bo zraven Tamara Mavsar, ki naj bi po koncu sezone prekinila kariero.

Slovenke po EP 2016 (Švedska), SP 2017 (Nemčija) in EP 2018 (Francija) lovijo četrti zaporedni nastop na velikem tekmovanju, ki bi jim lahko tudi utrl pot do debija na olimpijskih igrah v Tokiu.

Preberite še:

Komentarji: