Prvaki prebrodili Trebnje, šok za Ribnico

V boju za pokal Slovenije ostali Celje, Gorenje, Sviš in Krka. Aljaž Panjtar zbral 16 obramb. Ribnica padla v Ivančni Gorici.
Fotografija: Celjski vratar Aljaž Panjtar je bil junak zmage v Trebnjem (v napadu Uroš Udovič). FOTO: Dominik Pekeč/Trimo
Odpri galerijo
Celjski vratar Aljaž Panjtar je bil junak zmage v Trebnjem (v napadu Uroš Udovič). FOTO: Dominik Pekeč/Trimo

Proti favoritu je lažje presenečenje uprizoriti kot ga potrditi. Rokometašem Trima kljub veliki borbenosti ni uspelo ponoviti ligaškega uspeha iz Zlatoroga in so v drugem polčasu priznali premoč Celju Pivovarni Laško, ki se je po zmagi s 33:26 uvrstilo na zaključni turnir pokala Slovenije. Presenečenje se je zgodilo v bližnji Ivančni Gorici, kjer je Sviš na kolena spravil Riko Ribnico (30:29).

Gorenje, Celje, Sviš in Krka se bodo 12. in 13. maja merili za lovoriko v pokalu RZS. V polni dvorani OŠ Trebnje so domači igralci, ki so 6. februarja šokirali prvake, kazali večjo slo po uspehu, v vratih je bil razpoložen Urh Brana, po izključitvi Kristiana Bećirija je Trimo dosegel štiri zaporedne gole za vodstvo z 12:9, v teh trenutkih je Aljaž Panjtar reševal Celje pred še večjim zaostankom.



Ob Panjtarju je največ želje po maščevanju kazal francoski zvezdnik William Accambray, čigar vneme so se počasi nalezli tudi nekateri drugi. Jeziček na tehtnici se je začel nagibati na stran Celja, ki je sedemkrat zapored osvojilo pokal. Trimo si je obetal četrti nastop na F4, a mu je začelo zmanjkovati moči in zamisli, po zadnjem izenačenju na 22:22 po 44 minutah so gostje prestavili višje in njihovemu ritmu Dolenjci niso mogli slediti. Do konca je sledil delni izid 11:4. Celjanom je odleglo, tudi predsedniku Jerneju Smislu in direktorju Roku Planklju, ki sta na parketu hitela čestitati trenerju Tomažu Ocvirku.
 

Horžen dobil zadoščenje


Kamen od srca se je odvalil tudi otroku Trima Kristjanu Horženu, ki mu ne bo treba znova poslušati zbadljivk. »Res ni bilo prijetno po tistem porazu iz Celja, zdaj sem dobil zadoščenje,« je povedal mladi Horžen. Trimov trener Benjamin Teraš je športno priznal poraz. »Čestitke mojim fantom, do 44. minute smo bili zraven, potem je Celje pokazalo moč in zasluženo zmagalo,« je povedal Teraš.

Celjski kapetan David Razgor je bil vesel, ker je obramba v drugem polčasu delovala, kot so si zamislili. »V prvem polčasu nas je reševal Panjtar, v drugem smo mu bili bolj v pomoč in odpirali prostor tam, kjer vemo, da je najboljši. To je bila dobra predstava na težkem gostovanju,« je dejal Razgor.



Z dela tribune, kjer je bila skupina Florijanov, je po tekmi odmevalo »Buco!« v čast Panjtarju, tudi uradno igralcu tekme. Zbral je 16 obramb. Po zadnji tekmi lige prvakov na Danskem je razmišljal, da bo moral v drugi polovici sezone pokazati boljšo formo, na njem je bil včeraj še večji pritisk zaradi odsotnosti številke 1 Klemna Ferlina, ki ga daje močna alergija.

»Dolgo smo se mučili, ampak na koncu smo suvereno prišli do zmage. Hoteli smo pokazati pravi obraz. Ko smo enkrat prelomili tekmo, je bilo vse lažje. Obramba je dobro delovala in mi bila v veliko pomoč. Veselim se finalnega turnirja, na katerem želimo dvigniti lovoriko, potem ko smo že ostali brez superpokala. Verjamem, da bomo po dveh razočaranjih s Trimom in Jeruzalemom do konca sezone dobili prav vse tekme.«
 

Sviš tretjič na F4


Krka se je precej namučila pri drugoligašu v Grosupljem (26:24), še bolj razburljivo je bilo v Ivančni Gorici, kjer je Sviš, zadnjeuvrščena ekipa lige NLB, premagal drugouvrščeno Ribnico ter se po letih 2013 in 2014 tretjič prebil na F4. Ribnica je v krizi, je bila to zadnja tekma trenerja Siniše Markote?

Preberite še:

Komentarji: