Rapotec že drži besedo: molči in dela

Peter Mičović je na klopi Kopra zdržal dober mesec, zamenjal ga je dolgoletni kapetan ekipe Uroš Rapotec, ki je sinoči vodil prvi trening. Debi v petek na Dolu pri Hrastniku.
Fotografija: Uroš Rapotec je kapetansko vlogo zamenjal s trenersko. Foto Aleš Černivec
Odpri galerijo
Uroš Rapotec je kapetansko vlogo zamenjal s trenersko. Foto Aleš Černivec

Kratka je bila avantura Petra Mičovića na klopi rokometašev Kopra. Že četrta tekma v ligi NLB je bila zanj usodna. Čevlji Veselina Vujovića so bili za Izolana preveliki, zdaj jih je obul kapetan Uroš Rapotec in bo skušal koprsko kompozicijo zapeljati na drugi, zmagovalni tir.

V koprskem prvoligašu so si obetali, da bodo storili korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, v kateri so zasedli četrto mesto. Jedro ekipe je ostalo skupaj, rešili so tudi težavo z vratarji, ko so pripeljali Mirzo Haseljića.

A začelo se ni po njihovih željah, hitro se je poškodoval reprezentant Aleks Vlah, brez njega so rumeno-modri vpisali tri poraze, sodu je izbila dno sobotna domača tekma s Trimom, na kateri so Koprčani v drugem polčasu zapravili osem golov prednosti in vpisali zgolj točko. Koper 2013 je s tekmo manj (preložena tekma uvodnega kola s Celjem bo v dvorani Bonifika 17. t. m.) zadnji na lestvici in edini brez zmage. Končnica za prvaka se že pošteno izmika, čeprav se je sezona šele dobro začela.


V petek na Dolu


Razširjeni upravni odbor kluba je Mičovića z odločitvijo seznanil v nedeljo in za njegovega naslednika tudi že imenoval klubsko legendo Rapotca, čigar igralska kariera je zaradi kroničnih težav s kolenom bržčas končana.

»Z veliko mero odgovornosti sprejemam funkcijo trenerja članske ekipe. Zavedam se, da nas čaka težko delo. Smo v situaciji, ko moramo držati skupaj, biti tiho in delati. Verjamem, da lahko s pravilnim pristopom obrnemo krivuljo rezultatov navzgor,” je ob inavguraciji za klubsko stran povedal 34-letni Rapotec, ki je svoj moto očitno vzel skrajno resno: za izjave ni bil dosegljiv, je pa sinoči vodil prvi trening. Je bil pa zato bolj zgovoren predsednik kluba Aljoša Bertok, ki si obeta, da bo menjava obrodila sadove že v petek, ko Koprčane čaka nevarno gostovanje pri novincu Dolu TKI Hrastnik.


Bertok: Krivda razpršena


»Zadeve so bile po našem mnenju nastavljene dobro, verjeli smo, da bo zgodba s Petrom uspešna, ampak se je izkazalo drugače. Kolikšna je njegova krivda, je težko reči. Treba jo je porazdeliti, delno so krivi igralci, delno verjetno tudi mi v upravi. Dejstvo pa je, da je običajno trener tisti, ki jo prvi skupi. Igralcev pač ne moremo zamenjati,« je povedal Bertok, ki si ob kriznem ukrepu s kolegi iz vodstva ni zastavil dolgoročnih ciljev, zgolj kratkoročnega.

»Zdaj moramo pozabiti na lestvico, se maksimalno osredotočiti na naslednjo tekmo, se poenotiti, držati skupaj in delati. Ocenjujemo, da nas lahko samo delo vrne na pravo pot.«

Aleks Vlah gre v petek na operacijo. FOTO: Uroš Hočevar
Aleks Vlah gre v petek na operacijo. FOTO: Uroš Hočevar


Rapotec je bil prva in edina izbira. »Vedeli smo, da bo prej ali slej prevzel to vlogo. Kot igralec ima ogromno izkušenj na vseh ravneh, s Cimosom je bil državni prvak, osvojil je pokal challenge. Kar nekaj let je deloval v klubu, ki je bil na zelo visoki ravni. Ve, kako se streže tem stvarem, in verjamem, da bo to zelo koristna sprememba,« Rapotcu zaupa nekdanji rokometaš Bertok, ki ugotavlja, da so se moštvu poškodbe poznale bolj, kot so pričakovali. »Najprej smo izgubili Uroša, vodjo tako na igrišču kot zunaj njega, potem še najboljšega igralca Vlaha. Ne iščemo izgovorov, ampak tako je pač bilo.«
 

Vlah v petek na operacijo


Vlaha sicer še lep čas ne bo, v petek gre na artroskopijo kolena, potem ga čakata vsaj dva meseca mirovanja, nanj v Bonifiki računajo šele v drugem delu sezone.

Preberite še:

Komentarji: