Riko se krepi, kjer se Celje noče

Vodilna ekipa v državnem prvenstvu Riko Ribnica je v svoje vrste zvabila obetavnega srbskega rokometaša.
Fotografija: Stefan Ranisavljević (levo z žogo) bo okrepil ekipo Rika Ribnice. FOTO: SEHA
Odpri galerijo
Stefan Ranisavljević (levo z žogo) bo okrepil ekipo Rika Ribnice. FOTO: SEHA

Medtem ko pri prvakih iz Celja Pivovarne Laško trmasto vztrajajo pri zgolj enem desnem zunanjem igralcu Branku Vujoviću in se (še) niso odločili, da bi poškodovanega Matica Grošlja nadomestili z novim rokometašem, so njihovi glavni tekmeci v ligi NLB, Riko Ribnica, svojemu moštvu priključili obetavnega levorokega igralca.

Moštvo trenerja Siniše Markote je pred dnevi okrepil Stefan Ranisavljević, 21-letni in 197 cm visoki desni zunanji igralec, ki je sporazumno zapustil vrste Vojvodine, zato je bil prost igralec brez odškodnine. V sezoni 2016/17 ga je še pestila poškodba kolena, ki jo je staknil maja 2016, pred tem pa je veljal za enega najbolj obetavnih srbskih rokometašev.

Med reprezentančnim premorom se je štiri dni mudil na preizkušnji v Ribnici in zadovoljil pričakovanja. Tako bo lahko na desni strani napada pomagal Črnogorcu Ristu Vujačiću. Slednji kaže zelo dobro formo, ampak od "viška ne boli glava", poreče predsednik ribniškega kluba Marko Obrstar.
 

Naložba v prihodnost


»Bil nam je ponujen iz Novega Sada. Sicer nismo imeli namena dodatno kadrovati, ampak splet okoliščin je pripeljal do tega, da smo se odločili za podpis pogodbe s Stefanom Ranisavljevićem. Gre za 2 plus 2 leti, kar bi nam lahko dolgoročno rešilo skrbi na desnem zunanjem položaju. Stefan je blestel v vseh mlajših kategorijah, potem se je poškodoval in izgubil sezono 2016/17. Vojvodina ga je posodila Jugoviću iz Kaća, potem pa ga poleti vzela nazaj, ampak so se zdaj razšli. Ranisavljević je bil nezadovoljen, hotel je več igrati, trener pa je bolj zaupal drugima dvema levičarjema, ki sta prišla v njegovi odsotnosti. Pri nas je opravil zdravniški pregled, posledic poškodbe kolena že dolgo ni več. Je šolan igralec, talentiran, visok in močan, takšnih v Sloveniji ni v izobilju,« je povedal Obrstar, ki od igralca več pričakuje v drugem delu sezone.
 

»Ribnica je resen klub«


Dodal je, da je imel Srb ponudbe tudi iz drugih držav (Romunija, Turčija), tudi iz niškega Železničarja z Veselinom Vujovićem, vendar je ocenil, da lahko v Sloveniji najhitreje napreduje: »To je naša naložba v prihodnost. Resne ekipe potrebujejo po dva kakovostna igralca na vsakem igralnem mestu in mi smo resna ekipa,« je Obrstar ob tem še vrgel kost za glodanje proti Celju, kjer najstnika Tadej Kljun in Matic Košec še nista telesno dozorela za ligo prvakov.

Sicer pa bosta vodilni ekipi državnega prvenstva jutri odigrali tekmi 11. kola lige NLB, Celje bo ob 18. uri gostilo Dobovo, Ribnica pa ob 20.15 Jeruzalem iz Ormoža. Celje in Ribnica se bosta srečala 22. decembra na zadnji tekmi v tem letu, ki bo bržčas odločila o jesenskem prvaku.

Komentarji: