Ribničani najprej v Estonijo, za Gorenje Metaloplastika ali Bešiktaš

Na Dunaju so opravili žreb v pokalu EHF in pokalu challenge, v katerem bodo igrali Mariborčani.

Objavljeno
16. julij 2019 13.03
Posodobljeno
16. julij 2019 13.57
Kapetan Gorenja David Miklavčič bo ose hotel popeljati v skupinski del pokala EHF. FOTO: Roman Šipić/Delo
Dunaj - Celje Pivovarna Laško in Krim Mercator že nekaj časa vesta, kdo bodo njuni tekmeci v novi sezoni lige prvakov, danes pa so zanje izvedeli trije slovenski klubi, ki bodo nastopali v pokalu EHF in pokalu challenge.

Riko Ribnica, ki je v zadnji sezoni 1. SRL zasedla tretje mesto, se bo v prvem predkolu pokala EHF pomerila z estonskim klubom Pölva Serviti. Če bo uspešna, kar ne bi smelo biti vprašanje, jo v drugem predkolu od treh čaka beloruski SKA Minsk, ki bo že bolj tekmec po meri, čeprav je v zadnjem času naredil velik korak nazaj in ni več konkurenčen prvaku Meškovu iz Bresta. Dolenjci bodo prvo tekmo odigrali 31. avgusta ali 1. septembra v domači dvorani.

image
Kapetan Gorenja David Miklavčič bo ose hotel popeljati v skupinski del pokala EHF. FOTO: Roman Šipić/Delo

 

Gorenje nosilec v drugem kolu


V drugem predkolu pokala EHF (5. in 12. oktober) bo svojo pot kot nosilec začel slovenski podprvak Gorenje Velenje. Čakata ga tekmi proti zmagovalcu dvoboja med turškim prvakom Bešiktašem in nekdanjim evropskim prvakom Metaloplastiko iz Šabca. Če bo preskočil oviro, se bo v zadnjem situ za skupinski del meril z enim od nosilcev, med katerimi je nekaj zelo močnih ekip (Magdeburg, Rhein-Neckar, Füchse Berlin, Chambery, Nantes, Silkeborg ...) pa tudi nekaj premagljivih (Cuenca, Tatabanya, Gwardia Opole, Metalurg, Nexe ...). Lani so ose izpadle proti Granollersu, potem ko so prvo tekmo v Španiji dobile za gol, a doma odigrale slabo.

image
Mariborčani se po nekaj letih vračajo na evropsko sceno. FOTO: Tadej Regent/Delo


Mariborčani, ki so zasedli četrto mesto v Sloveniji, so se odločili nastopati v pokalu challenge, prva ovira bo ekipa H71 s Ferskih otokov. Prvo tekmo bodo vijoličasti odigrali 5. ali 6. oktobra v gosteh.
 

Zadnjič v tem formatu


To bo zadnja sezona v teh tekmovanjih, prihodnje leto bodo spremembe. Pokal EHF se bo preimenoval v evropsko ligo in bo postal močnejši, saj se ukinja spodnji del lige prvakov. Po dveh predkolih bo sledil skupinski del s po šestimi ekipami v štirih skupinah. Pokal challenge pa bo prevzel ime pokal EHF.