RK Branik sta se pridružila dva Rečana

Rokometnemu klubu Maribor Branik sta se pridružila rokometaša hrvaške Reke, organizator igre Matija Golik in desni zunanji Marin Buneta.
Fotografija: RK Maribor Branik bo imel v naslednji sezoni v ekipi tri Rečane. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
RK Maribor Branik bo imel v naslednji sezoni v ekipi tri Rečane. FOTO: Blaž Samec

Vrste rokometnega kluba Maribor Branik bosta v prihodnji sezoni okrepila rokometaša hrvaške Reke. Mariborčanom se bosta namreč pridružila organizator igre Matija Golik in desni zunanji Marin Buneta. Za Branik sicer že igra Rečan Marin Đurica, ki je tudi pripomogel k prihodu mladih hrvaških rokometašev.

Golik je bil lansko leto član RK Zamet, kjer je dosegel 132 zadetkov, hkrati pa imel 65-odstotni met iz igre. »Za mano je res zelo dobra sezona in bil je čas, da stopim stopnico više. Prav zaradi tega se mi je Maribor zdel odlična opcija in upam, da bom tudi tukaj nadaljeval dobre igre ter tako pomagal klubu do novih uspehov,« je dejal 25-letni Rečan, ki je ponudbo Branika sprejel brez pomislekov.
 

Buneta lani za RK Dubrava


Druga letošnja hrvaška okrepitev Mariborčanov Marin Buneta je bil v lanski sezoni član RK Dubrava, tretjeuvrščene ekipe v hrvaškem prvenstvu. Buneta, ki je leta 2013 osvojil srebrno medaljo na kadetskem svetovnem prvenstvu, je dejal, da je imel kar nekaj ponudb, vendar se je na koncu na podlagi informacij, predvsem s strani Marina Đurice, da je Branik perspektiven klub, ki odlično dela, dogovoril za sodelovanje. »Želim si, da bi se z dobrimi igrami v obeh tekmovanjih uvrstili čim više ter da bi čim bolj zagrenili življenje vodilnim ekipam slovenskega državnega prvenstva,« je še dodal novi član mariborskega kluba Marin Buneta.
 

Komentarji: