Rokometaši nadaljujejo zmagovalni niz, napredovali v četrtfinale

Najboljši strelec tekme osmine finala proti Korejcem je bil Gregor Ocvirk z 11 goli.

Objavljeno
24. julij 2019 18.33
Posodobljeno
24. julij 2019 21.21
Grega Ocvirk je izstopal v osmini finala proti Korejcem z 11 goli. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
STA, M. F.
STA, M. F.
Slovenska rokometna reprezentanca do 21 let se je na svetovnem prvenstvu v Španiji uvrstila v četrtfinale, potem ko je danes v osmini finala premagala Južno Korejo z 32:28. Za mesto v polfinalu bodo Slovenci v četrtek igrali s Portugalci, ki so po podaljšku porazili Nemčijo.

SLOVENIJA : JUŽNA KOREJA 32:28 (17:17)


Slovenija: Ocvirk 11, Kotar Miha 5, Novak 4, Horžen 3, Mazej 3, Pipp 2, Žabič 2, Horvat 1, Kotar Marko 1.


Prvi polčas med Slovenijo in Južno Korejo se je končal s 17:17, Slovenci pa so azijske tekmece strli šele v zadnjih 10 minutah.
Najboljši strelec tekme je bil Gregor Ocvirk z 11 goli. Najkoristnejši igralec tekme je bil Marko Kotar, ključen mož pa tudi Gašper Dobaj. Južna Koreja se je izkazala za zahtevnega tekmeca, a so bili pritisk Slovencev v obrambi in razpoloženi strelci dovolj za šesto zmago zapored.

"Pričakovali smo težko tekmo, saj je bil to dvoboj, ki ga enostavno moraš dobiti. Tisti, ki ti ponudi možnost za nadaljnje tekmovanje, ali ti to odvzame. Ni bilo enostavno preklopiti z včerajšnje polne dvorane na današnjih nekaj deset slovenskih navijačev, ki smo jim neizmerno hvaležni za podporo. Kar zadeva tekmeca za polfinalno vstopnico, je skoraj vseeno, koga dobimo. Gre za kakovostni ekipi. Čaka nas 60 minut borbe. Bi si pa bolj želel Nemce, ki so nas lani premagali in bi bila to odlična priložnost, da se jim oddolžimo," je razmišljal slovenski selektor Saša Prapotnik.