Rokometašice Bukarešte zmagovalke lige prvakinj

V finalu zaključnega turnirja rokometne lige prvakinj je Bukarešta po streljanju 7-metrovk premagala Györ.

Objavljeno
08. maj 2016 22.50
HUNGARY-HANDBALL/
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Budimpešta - Rokometašice CSM Bukarešte so nove evropske prvakinje. V finalu zaključnega turnirja lige prvakinj v Budimpešti so po infarktni končnici po streljanju sedemmetrovk z 29:26 (13:12, 22:22, 25:25) premagale branilca naslova madžarski Györ. Romunke so v svojem prvem nastopu v ligi prvakinj takoj zmagale.

Junakinja tekme pred 12.000 gledalci je bila Švedinja Isabelle Gullden, ki je dosegla kar 15 golov, pri Madžarkah jih je Norvežanka Heidi Loke dosegla osem. Györ je bil v rednem delu na pragu zmage, saj ga je 21 sekund pred koncem Anita Görbitz s sedemmetrovke povedla v vodstvo z 22:21, 15 sekund pred koncem je romunska zasedba zahtevala time out, štiri sekunde pred koncem pa je izenačila Linea Thorstensson.

Madžarke so bile na pragu zmage tudi v drugem podaljšku, ko so slabe tri minute pred koncem povedle s 25:23, toda Romunke so se še enkrat rešile, sedemmetrovke jim je prav z uspešno izvedenim strelom iz sedmih metrov deset sekund pred koncem zagotovila Gulldnova.

MVP turnirja je postala hrvaška vratarka Jelena Grubišić, nekdanja članica Krima, ki pa zanimivo ni branila sedemmetrovk, to delo je odlično opravila Brazilka Mayssa Pessoa.

V boju za tretje mesto je skopski Vardar s 30:28 (14:16) premagal Budućnost iz Podgorice. Barbara Lazović je za Vardar dosegla štiri zadetke, na drugi strani se Neli Irman ni vpisala med strelke.