Rokometno SP: Slovenke potrdile preboj v osmino finala

V četrti tekmi skupine A so Bregarjeve izbranke pričakovano, z 28:22, odpravile Paragvaj in vpisale tretjo zmago.

Objavljeno
07. december 2017 16.42
J. P.
J. P.

Trier - Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu v Nemčiji vpisale še tretjo zmago v skupini A, ki je bila od vseh dosedanjih še najbolj pričakovana, saj jim je nasproti stal zadnjeuvrščeni Paragvaj, od katerega so bile boljše z 28:22. Vso prednost so si naša dekleta priigrala že pred glavnim odmorom, na katerega so odšla s kar devetimi goli naskoka (18:9), v nadaljevanju pa so le še nadzorovala igro in niso ničesar prepustila naključju. S tem so izbranke selektorja Uroša Bregarja po četrti (od petih) tekmi prvega dela potrdile napredovanje v osmino finala, jutri zvečer, ob 20.30, jih čaka še dvoboj s Špankami, ki imajo ta čas v statistiki dve zmagi in en poraz - enako kot Slovenke so pokleknile pred Romunijo.

Paragvaj je popolni avtsajder skupine A. V prvih treh dvobojih je trikrat visoko izgubil, vselej z od 12 do 22 zadetki razlike, povprečno pa je dosegal zgolj po 15 golov na obračun. Jasno je bilo torej, kdo je bil na tej tekmi favorit, vprašanje pa le, kakšen bo razkorak med zasedbama - in v tej smeri se je dogajanje na parketu tudi odvijalo vse do končnice, ko so tekmice izkoristile ležernejšo igro Bregarjevih izbrank in se približale na »zgolj« 21:25. A tedaj so Slovenke spet zavihale rokave in v finišu pobegnile na +6. Najprej je za navdušenje na tribunah s cepelinom poskrbela Tjaša Stanko, končni izid (28:22) pa z desnega krila postavila Neli Irman.

»Prvi polčas smo odigrali, kot smo morali, in si ustvarili večjo razliko, v nadaljevanju pa sem priložnost ponudil tudi mlajšim rokometašicam, saj želim, da igrajo čim več. Naloge nismo opravili tako, kot smo si zadali, zato sem bil prisiljen na koncu zamenjati nekaj igralk. A nič ne de, pomembno je, da so tudi mlajše okusile čar igranja na svetovnem prvenstvu,« je vtise strnil selektor Uroš Bregar.

SLOVENIJA : PARAGVAJ 28:22 (18:9)

Arena Trier, gledalcev 1590, sodnika: Krichen in Makhlouf (oba Tunizija).

Slovenija: Pandžić (10 obramb), Vojnović (5); Ferfolja, Rudman 1, Gros 6 (4), Žabjek 1, Stanko 6 (1), Abina 1, Zulić, Irman 1, Koren 4, Vučko, Vrček 2, Krhlikar, Beganović 2, Amon 4.

Paragvaj: Villalba (0 obramb), Yaryes (6); F. Acuna 3, Genes, Insfran 4, Rolon, Fiore 8 (2), Dos Santos, Fernandez 3, Faria 3, Gorosa, Leiva, Benitez, Martinez, A. Acuna, Gonzalez 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Paragvaj 2 (2).

Izključitve: Slovenija 10, Paragvaj 6.