Rubrika odhodi se polni, čas je za okrepitve

Pivovarje naj bi po sezoni zapustili Anić, Jurečič, Bećiri, Vujović, morda tudi Ferlin. V soboto derbi v Velenju, sledi spektakel s Pick Szegedom.
Fotografija: William Accambraj je poživil klubsko sceno na Slovenskem, a naj bi jo tako kot Kristian Bećiri kmalu zapustil. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
William Accambraj je poživil klubsko sceno na Slovenskem, a naj bi jo tako kot Kristian Bećiri kmalu zapustil. FOTO: Mavric Pivk

Kljub končani sanaciji bo tudi to poletje Celje Pivovarno Laško doletel močan odliv rokometašev ter gradnja nove ekipe. Pred obstoječo pa so v drugem delu te sezone pomembni izzivi na treh frontah, začenši s sobotnim derbijem v Velenju. Potem se bo začel odločilni boj v EHF ligi prvakov.

Celjani so vodilni v ligi NLB, uvrščeni v četrtfinale pokala Slovenije in še vedno v igri za osmino finala lige prvakov. Za razliko od prejšnjih let med zimskim premorom niso ostali brez slovenskih reprezentantov, a trener Tomaž Ocvirk vseeno ni imel na treningih celotne zasedbe.



Draško Nenadić je na SP igral za Srbijo, Kristian Bećiri je okrepil hrvaški tabor, Kristjan Horžen je imel obveznosti z mladinsko reprezentanco; sta se pa po dolgotrajnih poškodbah vrnila Domen Makuc in Gal Marguč. Na bolniški je ta čas zgolj Matic Grošelj, za katerega je sezona končana.
 

V LP najprej s Szegedom


Pravilo v resnih evropskih klubih je, da imajo ekipo za novo sezono sestavljeno pred božičem, a v Celju je še ogromno neznank. Zamudi je botrovala trenerska menjava Tamše-Ocvirk, na tržnici je med SP vladala previdnost. Vodstvo kluba je Igorju Aniću že dalo vedeti, da nanj ne računa več, na izhodnih vratih je tudi Bećiri, ki ga snubi Zagreb z bivšim celjskim trenerjem Brankom Tamšetom. Če bo krožni napadalec zapustil Zlatorog, naj bi se vrnil Matic Suholežnik, ki je v tej sezoni branil barve Dunkerqua in ima istega zastopnika.

Gal Marguč se je vrnil po daljši poškodbi roke. FOTO: Uroš Hočevar
Gal Marguč se je vrnil po daljši poškodbi roke. FOTO: Uroš Hočevar


Prvi zvezdnik William Accambray se bo vrnil v Veszprem, kjer ima še enoletno pogodbo, Branka Vujovića naj bi nazaj pod okrilje vzelo Kielce, Janu Jurečiču se pogodba izteka in ne bo obnovljena, zlasti za vratarja Klemna Ferlina se zanimajo mnogi klubi in če bo odškodnina primerna, ga Celje ne bo na silo zadržalo.
 

Kmalu pozitivno presenečenje?


Rubrika prihodi je precej prazna, že od lani je znano le, da bo prišel Grega Okleščen iz Krke. »Vem, da so navijači že malce nestrpni, ampak lahko zagotovim, da ni nobenega razloga za preplah. Okrepitve bodo primerne, Celje bo še naprej imelo konkurenčno zasedbo. Pogovori potekajo in so intenzivni, o imenih ne bi govoril, ker je treba biti pri teh stvareh previden. Svoje računice imajo klubi, menedžerji, igralci, dokler ni črno na belem, se lahko marsikaj zalomi,« je pojasnil direktor Rok Plankelj, ki je funkcijo prevzel pred to sezono.



»Računam, da bomo do konca februarja vse imeli jasno sliko. Če bo šlo po željah, morda presenetimo s kakšnim bolj znanim imenom,« je bil skrivnosten Plankelj, ki ni zavrnil možnosti, da bi v Zlatorog prišel kdo od slovenskih legionarjev. Zaveda se, da klub, kot je Celje, po financah ne more konkurirati najboljšim. »Lahko pa kje drugje najde svoje primerjalne prednosti, denimo na značajskem področju, ki se odraža v moštvenem duhu, požrtvovalnosti. S tem v mislih bomo tudi kadrovali. Opravili smo individualne razgovore prav z vsemi igralci in dobili sliko, kako razmišljajo.«
 

Ekipa mora dihati kot eno


Tudi za trenerja Ocvirka, ki je padel v igro konec septembra in si z dobrimi rezultati prislužil pravo pogodbo, je prvo sestavljanje ekipe. »Tomaž je seveda vpet v vsak prestop, vendar pa ni sam pristojen za odločitve, tudi ne jaz ali predsednik Jernej Smisl ne, ampak širša skupina ljudi iz upravnega odbora. Radi si sestavili homogeno ekipo, ki bo dihala kot eno. Želimo delovati dolgoročno, zato nas ne zanimajo igralci za eno sezono, podobno je pri odnosih s sponzorji, radi imeli stabilne partnerje, ki jim lahko ponudimo zanimiv produkt in jih prepričamo, da svoje marketinška sredstva vložijo v šport,« je povedal Velenjčan, nekoč vodja prodaje v Telekomu Slovenije.

Tomaž Ocvirk je še neporažen v dvorani Zlatorog. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk je še neporažen v dvorani Zlatorog. FOTO: Uroš Hočevar


Po sobotnem derbiju v Velenju, ki ga zaradi lažje poškodbe gležnja utegne izpustiti Jaka Malus, čaka pivovarje ena od ključnih tekem v ligi prvakov, proti Pick Szegedu bodo želeli ostati nepremagani v domači dvorani, kar bi jim še povečalo možnosti, da se po petih letih zavihtijo v četrtfinale. Ta čas za Zagrebom na šestem mestu zaostajajo za točko in imajo boljši medsebojni izkupiček.

Preberite še:

Komentarji: