Sanjski začetek ni obrodil točk za nenatančni Krim

Ljubljančanke so proti Ferencvarosu vodile s 5:0 in 9:3, pa prepoceni oddale točki. Četrtfinale že zelo oddaljen.

Objavljeno
09. februar 2019 14.50
Posodobljeno
09. februar 2019 17.01
Marie-Paulse Gnabouyou je dosegla šest golov za Krim. FOTO: Jože Suhadolnik
Ljubljana - Zgrešeni »zicerji« so drago stali rokometašice Krima Mercatorja, ki tudi po tretji tekmi glavnega dela EHF lige prvakinj ostajajo praznih rok. Ferencvaros so imele že skoraj na kolenih, ko so dosegle uvodnih pet golov in po zadetku razpoložene Francozinje Marie-Paule Gnabouyou vodile celo z 9:3 v 18. minuti.

Kot bi jih nepričakovano visoko vodstvo zmedlo, so v hipu popustile in Madžarkam dovolile, da so jih ujele že pred odmorom. Šok je pustil posledice in slovenske prvakinje so drugi polčas odprle slabo, zaostale za tri in celo štiri gole. V zadnji četrtini so vendarle strnile vrste in morda bi jim celo uspelo uprizoriti zasuk, če ne bi kot za stavo zapravljale čistih strelov, tudi iz protinapadov.

Krim Mercator : Ferencvaros 23:25 (10:10)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1500, sodnika Mata in Lopez (Španija).
Krim Mercator: Marinček (13 obramb), Pandžić (0), Vojnović; Gnabouyou 6, Mavsar 5 (1), Krsnik, Barič 1 (1), Stanko 5, Zulić 1, Tsakalou 1, Vučko, Kranjc, Žabjek, Amon, Perederij 3, Ristovska 1;
Ferencvaros: Biro (17 obramb), Szikora (0), Szemerey; Schatzl 1, Meszaros, Klivinji, Horvath, Farkas, Marton 2, Lukacs 1, Pena 3, Klujber 9 (3), Hafra 5, Faluvegi, Zsiboras, Kovacsics 4;
sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (2), Ferencvaros 3 (3);
izključitve: Krim Mercator 8, Ferencvaros 12.


Poraz za dva gola je bil boleč, praktično že pomeni, da krimovk še enkrat več ne bo v četrtfinalu. Majhno upanje bodo ohranile le, če se bodo po 14-dnevnem premoru Ferencvarosu odkupile za poraz in zmagale z več kot dvema goloma.
 

Mavsarjeva: Sami smo si krivi


Pri Madžarkah je bila najbolj razpoložena Katrin Klujber z devetimi goli, odlična je bila v vratih Blanka Biro. Pri Slovenkah je Gnabouyoujeva dosegla zanjo rekordnih šest golov, Tjaša Stanko in Tamara Mavsar sta jih dodali po pet. Slednja je bila zelo razočarana po tekmi. »Sami smo si krivi za ta hud poraz. Škoda, ker smo tako dobro odprle tekmo, potem pa padle. Preveč je bilo zgrešenih čistih strelov, morda bi lahko sodnika tudi kdaj dosodila 7-metrovko, a zdaj je, kar je,« je dejal Mavsarjeva.

image
Tjaša Stanko je v polno zadela petkrat. FOTO: Jože Suhadolnik


Bregar se je strinjal, da je bila usodna realizacija, zlasti z desnega krila, kjer Sara Ristovska ni imela svojega dne, Poloni Barič pa se je poznalo, da je prišla na tekmo skoraj neposredno iz postelje po virozi. Glasni madžarski navijači v skoraj polnem Kodeljevem so si dali duška na sončno soboto, krimovci bodo še nekaj dni obžalovali nesrečen poraz, ki bržčas pomeni, da bo Krim še enkrat več ostal pred vrati izločilnih bojev.

Krim je imel zgolj 40-odstotno učinkovitost napadov. Z desnega krila je bil izkoristek strelov 1:10.