Skoko: Pišite o dobri Krki, ne slabem Celju

Krka je osvojila slovenski superpokal in spisala pomembno poglavje v zgodovini novomeškega kluba. Celjani so na domači sceni klonili prvič po oktobru 2015.
Fotografija: Obramba Krke je na črti dobro zaustavljala Igorja Anića. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Obramba Krke je na črti dobro zaustavljala Igorja Anića. FOTO: Tomi Lombar

V dvorani Marof se je spisalo pomembno poglavje v sodobni zgodovini slovenskega klubskega rokometa, pa čeprav je šlo zgolj za superpokal. Krka je končala petletno absolutno vladavino Celja Pivovarne Laško.

Celjani so osvojili vse lovorike v Sloveniji od leta 2014, a na prvi tekmi 28. sezone pokazali ranljivost in izgubili. Potem ko so osvojili turnirja v Makedoniji in Srbiji ter skoraj zmagali v Veszpremu, so podcenili Krko. Iajveč sta jih povzročala vratar Aleksandar Tomić z 20 obrambami in Jernej Papež z osmimi goli.



Celjski trener Branko Tamše je izgubil prvo lovoriko, odkar je še na klopi Gorenja marca 2013 priznal premoč Celju. Od takrat je osvojil pet državnih naslovov, pet pokalnih in štiri superpokalne. Mnoga trenerska imena so mu skušala vzeti mero, a naposled je uspelo Mirku Skoku. Dolenjci so se borili kot levi, delo Tomića in Papeža sta kronala Rašo Leon in Jaka Jakše z odločilnima goloma. Veselje je bilo neizmerno, mnogim na igrišču in na tribunah so se orosile oči.

Novinec Celja Josip Šarac je dobro začel tekmo, toda potem je tudi njemu zmanjkalo zamisli v napadu. FOTO: Tomi Lombar
Novinec Celja Josip Šarac je dobro začel tekmo, toda potem je tudi njemu zmanjkalo zamisli v napadu. FOTO: Tomi Lombar


Celjanov ni mogel rešiti otrok Krke Jan Jurečič. »V Celje sem prišel osvajat lovorike, nisem si mislil, da bo Krka tista, ki nam bo pokvarila načrte. Toda zmagala je zasluženo. Čeprav nam je trener govoril, da bo tekma težka, smo v podzavesti mislili, da ne bo tako. Ko so se začele težave, nismo imeli odgovora. Grozno,« je bil potrt Jurečič.
 

Največji uspeh Novomeščanov


Zato pa je bilo na drugi strani igrišča kot v lunaparku. Skoko je bil že »zgoraj brez«, ko je dal prve izjave. »Vedel sem, da bomo enkrat ugnali Celje. Vse se nam je izšlo, Tomić je zaklenil vrata, drugi so prispevali svoje. Prosim vse, naj se ne govori o slabi igri Celja, ampak o naši fantastični predstavi. Zaslužili smo si ta pokal,« je žarel Skoko: »To je največji uspeh našega kluba. Ni slabo za slovenski rokomet, da se nekatere stvari spremenijo. Spoštujem Celje, verjamem, da bo uspešno v ligi prvakov. Zdaj je naš čas. To je velika stvar za Novo mesto, Dolenjsko, za vse te fante in ljudi, ki stojijo za njimi.«

Jaka Malus je v odsotnosti poškodovanega Roka Ovnička vodil celjski napad. FOTO: Tomi Lombar
Jaka Malus je v odsotnosti poškodovanega Roka Ovnička vodil celjski napad. FOTO: Tomi Lombar


Papežu v Gorenju ni uspelo premagati Celja, to je storil s Krko ... »Neverjetno sem vesel, to je zgodovinski uspeh, Celje ni izgubilo že nekaj let (od oktobra 2015 v Mariboru, op. p.),« je povedal Papež, ki je pozabil na bolečino zaradi poškodbe v 53. minuti.

Celjani niso izgubili le na igrišču. Pred tekmo je bila seja združenja prvoligašev, na kateri niso izglasovali novega predsednika. Sebastjana Gergeto iz Celja in Dušana Šiška iz Krškega je podprlo po šest klubov. Postopek bodo ponovili in ponovno glasovali čez dva tedna, ko naj bi očitno boljši kandidat Gergeta le dobil zadostno podporo.

Novomeščani so se prešerno veselili lovorike. FOTO: Tomi Lombar
Novomeščani so se prešerno veselili lovorike. FOTO: Tomi Lombar

Komentarji: