Skube: Pol naloge opravljene, pred nami najdaljša dneva v življenju

Vid Poteko: Odločile so Škofove obrambe. Vendar pa še ni čas za evforijo, saj vozovnice za Rio še nimamo v žepu.

Objavljeno
08. april 2016 23.33
J. P.
J. P.

Malmö - Slovenska rokometna reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem na pol poti do težko pričakovane vstopnice za olimpijski turnir v Riu. Čeravno je proti evropskim podprvakom Špancem že zaostajala za pet golov, je še pravočasno strnila vrsta in s čvrsto obrambo in zanesljivim Gorazdom Škofom med vratnicami zmogla čudežni zasuk za zmago s 24:21. Jutri izbrance Veselina Vujovića čakajo gostitelji Švedi, ki so v današnjem drugem obračunu visoko, s kar 34:19 (16:9), odpravili Irance.

»Glede na to, kako dobro smo igrali v obrambi po glavnem odmoru, je zmaga še slajša. Ob polčasu smo si v garderobi povedali, da toliko zadetkov enostavno ne smemo prejeti, vratar Gorazd Škof nas je z obrambami dvignil v pravem trenutku, tudi ostale taktične zamisli so se poklopile v celoto,« je za STA poudaril Jure Dolenec, s šestimi goli prvi slovenski strelec.

»Zmaga je prišla v pravem trenutku. Verjetno jih ni bilo veliko, ki so verjeli v nas, a ko se je dvoboj nagibal h koncu, smo tudi sami uvideli, da lahko stremo evropske podprvake. Obračun je bil podoben tistemu na Poljskem. Jasno nam je bilo, da lahko zmagamo zgolj s čvrsto obrambo, saj Španci, z vsem spoštovanjem, v napadu niso najboljši. Pol naloge je torej opravljene, pred nami pa sta verjetno najdaljša dneva v življenju,« je strnil vtise Sebastian Skube.

Vid Poteko pa je dodal: »Začetek ni bil dober, saj so Španci z lahkoto narekovali ritem igre, naša obramba pa je bila premehka. A natančno smo vedeli, kaj je v igri, zato smo v drugem polčasu iz sebe iztisnili maksimum. Odločile so Škofove obrambe. Vendar pa še ni čas za evforijo, saj vozovnice za Rio še nimamo v žepu.«