Slovenci le do remija z Nizozemci

V Ormožu je četa Veselina Vujovića močno popustila v drugem polčasu. Jutri v Mariboru s Srbijo.
Fotografija: Slovenci (na fotografiji Matic Suholežnik) niso mogli premagati reprezentance Nizozemske. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Slovenci (na fotografiji Matic Suholežnik) niso mogli premagati reprezentance Nizozemske. FOTO: Roman Šipić

Slovenci so v tekmo z Nizozemci krenili odločno, potem pa popustili in na koncu niso navdušili občinstva v prenovljeni ormoški dvorani. Bilo je neodločeno – 29:29 (19:13). Jutri bodo v mariborski dvorani Lukna poskusili popraviti vtis, ko se bodo ob 17.30 pomerili z na papirju močnejšo reprezentanco Srbije.

To bo namreč tudi zadnja tekma pred začetkom priprav na januarsko evropsko prvenstvo na Švedskem, na katerem bodo morali naši rokometaši pokazati veliko več, če bodo želeli ohraniti olimpijske sanje.

Slovenci niso nastopili v popolni zasedbi. Še zdaleč ne. Ne samo Marko Bezjak in Vid Kavtičnik, okrog katerih se širijo različne informacije o vzrokih za njuno odsotnost, manjkali so tudi Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč in Matic Verdinek. Se je pa po treh letih vrnil Sebastian Skube, prvi nastop v dresu z državnim grbom je vpisal Gašper Grošelj, levoroki adut za prihodnost, ki bo na prvi zadetek moral še počakati.

Bronasti s svetovnega prvenstva pred tremi leti so v dvoboju s tulipani, ki še nikdar niso nastopili na velikem tekmovanju in bodo debi doživeli na euru 2020 kljub dvema kvalifikacijskima porazoma s Slovenijo, sprva pokazali zametke forme, ki naj bi jih krasila na Švedskem, kjer bodo morali biti boljši vsaj od ene od velesil, kot so Švedska, Francija, Danska in Norveška.



Hitro so prišli do vodstva z 10:5 in kazalo je, da bo nova dvorana prvoligaša Jeruzalema, katere prenova se je zavlekla več kot leto, dočakala sanjski krst. Vendar so oranžni pokazali, zakaj jih ob Portugalcih uvrščajo v vzpenjajoče se sile evropskega rokometa in dve sekundi pred koncem tekme s sedmih metrov dosegli zadnji gol ter se veselili nenadejanega uspeha proti veliko bolj uveljavljeni reprezentanci selektorja Veselina Vujovića.

Ta že lep čas, vse od zmage proti evropskim prvakom iz Španije v Varaždinu januarja lani, ni pokazala moči, ki bi jo glede na zasedbo z igralci iz najboljših evropskih klubov pričakovali. Je pa res, da je Vujović v drugem polčasu veliko eksperimentiral in dal priložnost rokometašem, ki jih čez dobra dva meseca najverjetneje ne bo odpeljal v Göteborg.
 

​Po plus 8 padec v brezno


Slovenski rokometaši so v 38. minuti po golu Nika Henigmana povedli za osem golov (23:15), a nato padli v globoko luknjo. Nizozemci so v naslednjih sedmih minutah naredili delni rezultat 6:0 in se jim približali na vsega dva gola (23:21).

V zadnji minuti je Dean Bombač pri vodstvu Slovenije z 29:28 storil prekršek v napadu, pet sekund pred koncem pa Tilen Kodrin nameren prekršek nad tekmecem, tako da sta mu sodnika Bojan Lah in David Sok pokazala rdeči karton, tekmecem pa prisodila sedemmetrovko, ki je realiziral Jeffrey Boomhouwer za končni izid 29:29. V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Bombač in Nik Henigman, ki sta dosegla po pet golov, Jure Dolenec je prispeval štiri zadetke.

Preberite še:

Komentarji: