Slovenci v pričakovanju žreba

Na Dunaju bo nocoj četa Ljubomirja Vranješa dobila tekmeca v kvalifikacijah za SP v Egiptu.
Fotografija: Slovenci so se v prvi akciji pod Ljubomirjem Vranješem izkazali s četrtim mestom na EP na Švedskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slovenci so se v prvi akciji pod Ljubomirjem Vranješem izkazali s četrtim mestom na EP na Švedskem. FOTO: Reuters

V hotelu Hilton na Dunaju, kjer je sedež Evropske rokometne zveze (EHF), bo slovenska moška rokometna reprezentanca nocoj kmalu po 19. uri izvedela, kdo bo njen tekmec v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo januarja prihodnje leto gostil Egipt.

Zasedba selektorja Ljubomirja Vranješa je zavoljo 4. mesta na letošnjem EP v vlogi nosilke. V drugem bobnu bodo Severna Makedonija, Švica, Nizozemska, Črna gora, Ukrajina in Srbija ter zmagovalci prvega kola kvalifikacij (Turčija – Rusija, Romunija – BiH, Poljska – Litva in Izrael – Latvija; tekme bodo sredi aprila). Neposredno so uvrščene Španija, Hrvaška, Norveška (najboljše tri na euru) in svetovni prvak Danska. Tekme bodo v prvi polovici junija.

V bobnu 1 bodo poleg Slovenije še Nemčija, Portugalska, Švedska, Avstrija, Madžarska, Belorusija, Islandija, Češka in Francija.  Prenos žreba bo mogoče spremljati na naslednji povezavi:



SP v Egiptu bo od 15. januarja do 31. januarja 2021, prvič bo sodelovalo 32 reprezentanc. Lani Slovenije ni bilo na Danskem in v Nemčiji, ker je izpadla proti Madžarski, leta 2017 je kot prva in doslej edina slovenska reprezentanca v Franciji osvojila kolajno na svetovnih prvenstvih.

Na Dunaju bosta RZS zastopala generalni sekretar Goran Cvijič in direktor reprezentanc Uroš Mohorič.

Še pred junijskimi kvalifikacijami za SP bo Slovenija nastopila na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Med 17. in 19. aprilom bodo v Berlinu (dvorana Max-Schmeling) tekmeci Alžirija, Nemčija in Švedska.

Komentarji: