Slovenke presenetile olimpijske prvakinje

Naše rokometašice se od evropskega prvenstva v Franciji poslavljajo z lepo zmago nad Rusijo

Objavljeno
04. december 2018 19.30
Posodobljeno
04. december 2018 19.47
Branka Zec se je izkazala z desetimi obrambami. FOTO: Jean-christophe Verhaegen/Afp
Nancy - Slovenske rokometašice se na evropskem prvenstvu v Franciji niso prebile v drugi del tekmovanja, ga pa vsaj zapuščajo s precej boljšim vtisom, kot je kazalo po uvodnih porazih s Črno goro in Francijo. Izbranke selektorja Uroša Bregarja so z 29:27 (13:13) ugnale Rusinje, si tako zagovotile končno 13. mesto in boljše izhodišče za naslednje kvalifikacije za SP, saj bodo na žrebu parov med nosilkami.

Na žalost je bilo možnosti za napredovanje Slovenk konec že po 2. kolu, usodna sta bila padca v prvih preizkušnjah s Črnogorkami in Francozinjami, kot tudi razplet preostalih tekem. Če bi Črnogorke premagale Rusinje, bi današnja tekma odločala o potnicah v drugi del, a so olimpijske prvakinje v končnici zaostanek spremenile v tesno zmago, s katero so si predčasno zagotovile 1. mesto v skupini B.


Grosova 12-krat v polno


Tako ne za Slovenke ne za tekmice dvoboj ni bil odločilnega pomena, je pa za slovensko reprezentanco vsekakor dobrodošlo, da jutri ne bo odšla na domov s pezo treh porazov. To pot so bile naše rokometašice bojevite in nepopustljive, najbolj natančna pa je bila kapetanka Ana Gros, ki je kar 12-krat zatresla rusko mrežo, šest golov je dodala Tjaša Stanko, z desetimi obrambami pa se je izkazala tudi vratarka Branka Zec.

image
AFP Jaroslava Frolova (levo) in soigralke tokrat niso našle poti mimo Ines Amon (desno) in drugih Slovenk. FOTO: Jean-christophe Verhaegen/Afp


Izkupiček Slovenk je bil sicer sila podoben zadnjima dvema velikima tekmovanema, na katerih so prav tako pripravile po eno presenečenje. Predlani so na EP v Stockholmu premagale Švedinje, lani na SP v Trierju pa Francozinje.

Več sledi.