Slovenske rokometašice za razred boljše od tekmic s Kosova

Ženska rokometna reprezentanca je brez najboljših igralk dosegla visoko zmago v kvalifikacijah za EP 2020.

Objavljeno
26. september 2019 18.50
Posodobljeno
26. september 2019 21.00
Nina Žabjek je na tekmi proti rokometašicam Kosova v Mariboru prispevala pet golov. FOTO: Tadej Regent/Delo
STA
STA
Čeprav je slovenska ženska rokometna reprezentanca na današnji tekmi prvega kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020 igrala brez svojih najboljših rokometašic, je premagala Kosovo z 32:23 (16:10). V nedeljo se bo v Minsku pomerila z Belorusijo.

"Načrt je bil, da na današnjem dvoboju spočijem naše najboljše igralke in v ogenj pošljemo mlajše igralke, ki ponavadi v igro vstopijo pri desetih golih prednosti ali zaostanka. Tokrat je bilo breme dvoboja od prve minute na njihovih ramenih in prav je, da so občutile ta pritisk. S posameznimi obdobji v njihovi igri sem zadovoljen, z nekaterimi ne, a najbolj pomembno je, da smo osvojili načrtovani točki," je po zmagi v Mariboru povedal selektor Uroš Bregar.

Zadovoljna je bila tudi Nina Žabjek, ki je prispevala pet golov: "Tekmo smo dobro odprle, dosegle številne lahke gole in povedle za šest, sedem zadetkov, nato pa se nam je malce ustavilo. V začetku drugega polčasa smo zadeve postavile na pravo mesto in zasluženo zmagale."

Slovenija : Kosovo 32:23 (16:10)


Dvorana Lukna, gledalcev 400, sodnici: Dupili in Tkačuk (obe Ukrajina).

Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 4, Strnad 5 (3), Gros, Krajnc 1, Žabjek 5, Stanko, Abina 3 (2), Barič, Zulić, Pišek 6, Varagić, Vučko 5, Svetik 3, Beganović.

Kosovo: Kelmendi, Shehdadi, Arifi 8 (3), Mehmeti 2, Ylberi 1, Rama, Zaskoku, Aliu 1, Merditaj 3, Rugova, Stagova, Halitaj, Gjikokaj 5, Demaj 3, Lekaj, Kastrati.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Kosovo 3 (3); izključitve: Slovenija 6, Kosovo 8 minut.