Spet drama v Marofu, Didovič rešil točko Krki

Začetek državnega prvenstva v rokometu je postregel z zmagami Sviša, Loke in Maribora, Gorenje in Celje štartata v sredo. 
Fotografija: Trener Loke Robert Beguš (drugi z leve) je bil uspešen pri kolegu Alešu Sirku na Dolu. Foto Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener Loke Robert Beguš (drugi z leve) je bil uspešen pri kolegu Alešu Sirku na Dolu. Foto Roman Šipić

Tilen Strmljan, ki je v Ribnici zamenjal prvega zvezdnika Nika Henigmana, je svojo novo ekipo pripeljal na prag zmage v Novem mestu, toda njegov gol ni bil zadnji na dolenjskem derbiju. Kapetan Krke David Didovič je postavil končni izid 27:27 v razburljivem derbiju prvega kola lige NLB.

Uvod v 28. sezono DP je sprva postregel z zmago Maribora na težkem gostovanju v Dobovi. Ekipa Marka Šibile je do nje prišla v zadnjih desetih minutah, ko je po 22:21 naredila delni izid 6:2. Kar pet zadetkov od skupaj devetih je dosegel Niko Medved. Vodstvo mariborskega kluba lahko samo upa, da bo občasni reprezentant pri njih ostal dlje kot lani Luka Žvižej, ki si je kar hitro našel novo službo v Nemčiji.



»Dobova ima zelo kakovostno moštvo in samo z maksimalnim pristopom smo lahko prišli do uspeha. Čestital bi vsem igralcem, ki so pustili srce na igrišču. Začeli smo zelo dobro, tako kot smo si želeli, že čez nekaj dni pa je pred nami nova zahtevna preizkušnja s Koprom,« je zadovoljstvo hitro odstopilo mesto novim izzivom pri trenerju Šibili, ki ima po novem novega partnerja v direktorju Branku Bedekoviču.
 

Stopar: Sanjski začetek


Da bo sezona nadvse zanimiva in nepredvidljiva, je pokazal novinec Sviš, ki je v lokalnem derbiju premagal Trimo. Slednji bo, kot kaže, tudi po novem bližje dnu kot vrhu lestvice. Simon Stopar je dosegel šest golov za gostitelje, ki so si za cilj zastavili obstanek med slovensko elito. Kapetan Stopar ni skrival navdušenja nad odličnim štartom. »Občutek je fantastičen. Prva tekma po dolgem času v prvi ligi in takoj zmaga. Dobro smo se pripravili na tekmeca, za nami je stala fantastična publika. V začetku smo bili v krču, zmagala je naša obramba,« je bil ponosen Stopar.



Slabše se je začelo za druge povratnike z Dola, ki jim skok v sezono ni uspel po željah. Loka je potrdila, da ima upravičeno visoke ambicije, ki jih ni omajal niti odhod prvega strelca Aleksa Kavčiča v Velenje. Mladost je premagala izkušnje, tekma pa se je prelomila šele v zadnji minuti, ko sta zmago Gorenjcem pristreljala Matija Vrbinc in Alen Šibanc.

Gorenje bo domačo sezono začelo v sredo pri Jeruzalemu, Celje pa doma z Loko, saj je bil dvoboj s Koprom preložen na sredino oktobra. Derbi prvega kola je bil v Novem mestu, kjer se je v sredo zgodila senzacija z zmago Krke proti Celju PL. Tudi sinoči ni šlo brez drame, Krka, ki je bila brez poškodovanega Jerneja Papeža in v prvi tretjini tekme tudi Grege Okleščna, je imela napad za zmago, vendar je izgubila žogo in podarila zadnji napad Ribnici, ki je pogrešala prvega vratarja Marka Klariča ter stebra obrambe Gregorja Košmrlja in Davida Kovačiča. Toda domači vratar Aleksandar Tomić je ubranil strel s krila in končalo se je z delitvijo točk.

Komentarji: