Srčni Celjani nesrečno izgubili s Flensburgom

Slovenski šampioni so v drugem polčasu vodili tudi za tri gole, vendar na koncu niso osvojili niti točke.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi lige prvakov proti Flensburgu zabeležili minimalen poraz s 24:25, vendar so pokazali dobro igro, ki bi jim lahko v nadaljevanju sezone prinesla napredovanje iz skupine A.

V drugem polčasu so izbranci trenerja Tomaža Ocvirka na trenutke blesteli in vodili tudi za tri gole, vendar na koncu ostali praznih rok. Naslednjo tekmo bodo odigrali v soboto  v Barceloni.



Maik Machulla, trener Flensburga: »Veseli smo zaradi teh dveh točk, vedeli smo, kaj lahko pričakujemo v tej dvorani, v kateri smo lani izgubili. Bili smo dovolj agresivni in v končnici dovolj zbrani v napadu. Po ligaškem porazu v Kielu nam zmaga na štartu lige prvakov veliko pomeni. Celje pa se je pokazalo kot zelo resen tekmec.«

Celjani so bili za gol prekratni za točko. FOTO: Slavko Kolar
Celjani so bili za gol prekratni za točko. FOTO: Slavko Kolar


Tomaž Ocvirk, trener Celja: »Pokazali smo veliko želje in borbenosti, ampak tudi nekatere začetniške napake, zaradi katerih smo izgubili točke. Žalosten sem, ker naš trud ni bil nagrajen, pa tako smo se veselili te prve tekme pred našimi navijači, ki so bili izjemni. Kar je, je, točke bomo morali pač iskati drugje. Sprememba nemške obrambe na 5-1 nas ni presenetila, bolj sta nas drago stali zaporedni izključitvi Matica Grošlja in Domna Makuca

Celjski rokometaši so bili večji del prvega in večino drugega polčasa povsem enakovredni nemškim prvakom, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so malenkostno popustili in izgubili prvi par točk v domačem Zlatorogu. Po svojih najboljših močeh so se upirali trikratnim nemškim prvakom. V 12. minuti so resda zaostali za tri gole (4:7), a nato vendarle vzpostavili ravnotežje in v 20. minuti po golu Matica Grošlja izenačili na 8:8.
 

Prvo vodstvo za 15:14


Do konca prvega polčasa se je na igrišču odvijal povsem enakovreden boj, slovenski prvaki pa so po bojeviti in zelo kolektivni predstavi - med strelce se je v prvi polovici polčasa vpisalo kar deset igralcev - na veliki odmor odšli z golom zaostanka (12:13).
Rokometaši iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa še bolj dvignili raven svoje igre in v 34. minuti po golu Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli s 15:14.

Celjani so bili za gol prekratni za točko. FOTO: Slavko Kolar
Celjani so bili za gol prekratni za točko. FOTO: Slavko Kolar


Hrvaški zunanji igralec v rumeno-modrem dresu je v naslednjem obdobju odigral pravo simultanko in svoje soigralce tri minute kasneje popeljal do vodstva s 17:15, v 39. minuti pa povišal na 18:15. Strateg Flensburga Maik Machulla je nemudoma zahteval minuto odmora, po nekaterimi korekcijami na taktičnem in kadrovskem področju - ob tem je bil izključen tudi Grošelj - so njegovi varovanci v 42. minuti znižali na 17:18, v 46. minuti pa tudi ujeli slovenske prvake (19:19).
 

Šarčev cepelin premalo


Celjska ekipa je v prelomnih trenutkih dvoboja imela kar nekaj kriznih trenutkov v svoji igri. V 57. minuti je po dolgem času znova zaostala (23:24), poldrugo minuto pred koncem dvoboja pa po golu Norvežana Görana Johannessena za dva gola (23:25).
Šarac je dobro minuto pred koncem po atraktivnem cepelinu znižal na 24:25, Celjanom pa je za popoln preobrat zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil na današnjem dvoboju najbolj učinkovit Šarac s petimi goli, štiri je prispeval Patrik Leban, tri pa Domen Makuc.

Preberite še:

Komentarji: