Stefan Žabić tudi v glavi že zamenjal barvi

Danes v Celju na prvi tekmi tretjega kola lige NLB gostujejo Mariborčani (18.00). Ekipa Branka Tamšeta si ne sme privoščiti še enega spodrsljaja, toda gostje so odločni drago prodati kožo.
Fotografija: Stefan Žabić (v vijoličastem dresu, ob njem koprski igralec Jaka Moljk) je bil junak zmage proti Kopru z osmimi goli. FOTO: RK Maribor Branik
Odpri galerijo
Stefan Žabić (v vijoličastem dresu, ob njem koprski igralec Jaka Moljk) je bil junak zmage proti Kopru z osmimi goli. FOTO: RK Maribor Branik

Pred nedeljskim gostovanjem pri zvezdniškem Paris SG v EHF ligi prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško danes ob 18. uri odigrali drugo prvenstveno tekmo in želeli v svojem Zlatorogu po Loki ugnati še Maribor ter tako malce zaceliti rane po bolečem porazu proti Skjernu.

Mariborčani so na štartu sezone pokazali, da mislijo resno z vrnitvijo v končnico za prvaka lige NLB, ko so po uspehu v Dobovi zanesljivo premagali Koper. Trener Marko Šibila in novi direktor Branko Bedeković sta sestavila zanimivo zasedbo, v kateri je nekdanji kapetan Gorenja Niko Medved, proti Koprčanom sta blestela Marin Đurica s 14 obrambami ter še bolj Stefan Žabić, zlati mladinski reprezentant, ki so ga Celjani posodili Mariboru.
 

Po bratovih stopinjah


Krožni napadalec je vpisal osem golov iz osmih poskusov in bo tudi proti matičnemu klubu želel pokazati svojo vrednost. "Vsa leta v Celju mi bodo ostala v lepem spominu, toda treba je gledati naprej in zdaj sem z dušo in telesom predan vijoličastemu dresu. Pričakovanja so velika, proti Kopru smo se izkazali, toda zavedamo se kakovosti Celja," se derbija 3. kola veseli 19-letni Žabić, ki se zgleduje po starejšem bratu Igorju, slovenskemu reprezentantu in članu Wisle Plock, ki ni dobil prave priložnosti v knežjem mestu in se je preselil v dvorano Tabor, potem pa prek portugalskega Sportinga prišel na Poljsko.

Celjani pod vodstvom Branka Tamšeta, ki so izgubili superpokalno tekmo s Krko, nočejo še enega madeža v 1. SRL. Zavedajo se, da jih ne čaka lahko delo, zato še ne razmišljajo o Parizu in bodo storili vse za zmago in dobro popotnico v mesto luči.

Komentarji: