#TeamŽvižej vs #TeamZorman: poslednji spopad titanov 

Pred oktobrskim spektaklom v celjskem Zlatorogu slovenski legendi že dvigata temperaturo. Balić, Romero, Rutenka, Dušebajev že potrjeni ...

Objavljeno
05. september 2019 00.01
Posodobljeno
05. september 2019 00.38
Reprezentančni karieri sta Uroš Zorman in Luka Žvižej (zadaj Sergej Rutenka) sklenila pred dvema letoma. FOTO: Roman Šipić
Ljubljana - Še Luki Žvižeju in Urošu Zormanu se ne sanja, kaj vse se jima obeta 24. oktobra, ko bo v celjski dvorani Zlatorog spektakel Rokometna simfonija, na kateri bosta Zorman, rekorder bo številu nastopov za Slovenijo (225) in Žvižej, rekorder po številu zadetkov za reprezentanco (702), tudi uradno sklenila igralski karieri.

»Midva sva na "Need to know basis", veva le toliko, kolikor nama povedo iz agencije Sportanzo, ki organizira dogodek. Baje bo  nepozabno,« se je Žvižej vdal negotovosti.

Legendarna igralca, ki sta bila dolga leta zaščitni znak reprezentance, imata samo eno pravico – izbiro svojih adutov za tekmo, ki bo v marsičem spominjala na slovo košarkarskih legend Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja v Stožicah pred dobrim letom dni.

Če sta tedaj Sani in Boki bila že kar nekaj časa upokojenca, sta Luka iz Zut šele pred meseci končala športno pot, zato bo zadeva toliko bolj aktualna.
 

Seznam zvezdnikov se dopolnjuje


Tudi udeleženci ne bodo nič manj zveneča imena. #TeamŽvižej je že potrdil naslednje igralce: Ivano Balić, Iker Romero, Sergej Rutenka, Renato Vugrinec, Vid Kavtičnik, Gorazd Škof, Miha Žvižej in Blaž Janc.

Nič manj zveneč ni #TeamZorman: Talant Dušebajev, Ivan Čupić, David Davis, Jure Dolenec, Julen Aguinagalde, Miha Zarabec, Dean Bombač, Uroš Bregar. Morda kakšna legenda manj, ampak seznam igralcev in članov strokovnega štaba še zdaleč ni končan, bo pa javnost dobivala informacije o novih okrepitvah po kapalki vse do samega dogodka, za katerega je vstopnico že skoraj dva meseca prej kupilo več kot 1500 navijačev.

image
Luka Žvižej komaj čaka derbi s kolegom Urošem Zormanom. FOTO: PZ


Navijačev? Kako pa se bodo sploh odločili, za koga bodo stiskali pesti in napenjali glasilke? »Brez skrbi. Našo ekipo bodo bodrili Ultras Proseniško,« ob tem pove Žvižej, ki si je pred kratkim zgradil hišo ob Proseniškem jezeru nedaleč od Celja, kjer si je dom ustvaril z Daco ter malima dvojčkoma Krisom in Janom, potem ko so dve leti preživeli v nemškem Mindnu.»Prišli bodo tudi člani navijaške skupine Florijani,« doda Luka, ki je zdaj član strokovnega štaba matičnega Celja Pivovarne Laško.

Slovo Uroša Zormana

Slovo Luke Žvižeja
 

Dva ega, dva zmagovalca


Morda bi razkril še kaj, če bi mu to dovolili Andreja, Tjaša in Anže, ki stojijo za projektom. »Veliko stvari je še v pripravi, Luka in Uroš jih niti ne poznata, bosta pa v središču pozornosti, ne nazadnje gre za njuno slovo in prav je, da sta tudi ona presenečena,« je bila skrivnostna Andreja Potočnik, tudi nova tiskovna predstavnica Rokometne zveze Slovenije.

Vuja nima nič proti


Rokometna simfonija bo v četrtek, 24. oktobra, večer prej bo na Ljubljanskem gradu slavnost ob 70. obletnici Rokometne zveze Slovenije. V tem terminu, ki mu rečejo teden EHF, bo sicer imela priprave tudi članska reprezentanca, ki jo januarja čaka nastop na EP, vendar se naj zadeve ne bi prekrivale. O vsem tem je seznanjem tudi selektor Veselin Vujović, čigar izbranci se bodo konec tedna merili z Nizozemci in Srbi.


Zorman, dolgoletni kapetan reprezentance in zdaj pomočnik selektorja Veselina Vujovića, je znan kot nepopravljivi tekmovalec, v vsaki stvari želi biti prvi in gotovo ne bo želel poraza ob uradnem slovesu ...  »Eh, kaj pa govorite. Saj sploh ne bomo igrali za gole, malo se bomo žogali,« se je prek povezave skype namuznil Zorman, ki je ta čas pomočnik trenerja Dušebajeva v poljskih Kielcah. Ampak ni bil prepričljiv ...

image
Uroš Zorman sta bila povezana v dobrem in slabem. FOTO: Leon Vidic


»Kdor zmaga, zmaga, vedno je lepo zmagati, četudi bo tekma bolj revijalna. Nekaj naboja in rivalstva pač ne škodi,« mu je odgovoril Žvižej, ki je navdušil ob slovesu legendarnega vratarja Dejana Perića in mu celo posnel filmček. Se morda tudi njemu in Urošu obeta nekaj podobnega kot Perketu?»Kdo ve, kaj vse pripravljajo. Kot so mi predstavili, bo to dogodek, kakršnega v Sloveniji in bližnji okolici še ni bilo: soočenje največjih rokometnih zvezd, tako bivših kot še aktivnih. Jaz sem zbral samo ekipo, vse ostalo je v režiji Sportanza (ustanovitelj Matej Avanzo je ta čas koordinator na SP v košarki na Kitajskem; op. p.). Zelo se veselim druženja s kolegi, prijatelji in navijači,« je že na trnih številka 77.

Kapetan Zorman, številka 23, mora imeti zadnjo besedo: »Organizatorji obljubljajo smeh in solze. Pustimo se presenetiti.«