Tudi evropski podprvaki sklonjenih glav iz Zlatoroga?

Celjani v nedeljo ob 17. uri proti močnemu Nantesu močno potrebujejo zmago v ligi prvakov. Šarac in Malus računata na podporo navijačev. Zadnji predstavi nista bili spodbudni.
Fotografija: Branko Vujović je s 33 goli najboljši strelec Celja v tej sezoni. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Branko Vujović je s 33 goli najboljši strelec Celja v tej sezoni. FOTO: Roman Šipić

Je Celje Pivovarna Laško v krizi? Je konec romantičnih devet tednov in pol za trenerja Tomaža Ocvirka? Je slačilnica res vse bolj razdeljena na naše in »naše«? Vsa ta vprašanja bodo v hipu postala nepomembna, če bodo pivovarji jutri v Zlatorogu premagali Nantes in na zadnji letošnji evropski tekmi storili velik korak proti osmini finala lige prvakov.

Celjani so edino moštvo, ki še nima niti točke v gosteh, še več, v petih tekmah imajo porazno razliko v golih minus 43, nazadnje so v Zaporožju prikazali najslabšo predstavo v sezoni in izgubili s 27:36. Tudi v sredo so bili sila neprepričljivi na domači tekmi proti Kopru (33:30), kdo ve, kako bi se končalo, če Aljaž Panjtar ne bi zbral kar 20 obramb.



Tilen Kodrin je v dobri strelski formi. FOTO: Jure Eržen
Tilen Kodrin je v dobri strelski formi. FOTO: Jure Eržen


Toda po drugi strani so v ligi prvakov v domači dvorani suvereni. Po uvodnem porazu proti Skjernu, ko je bil na klopi še Branko Tamše, so v Zlatorogu padli Flensburg, Zaporožje in pred dvema tednoma Zagreb z zanesljivih 30:21. Hram slovenskega rokometa je bil po daljšem času nabito poln in pri 22-kratnih slovenskih prvakih si obetajo, da bo proti zadnjim finalistom sklepnega turnirja v Kölnu podobno vzdušje in da bodo imeli domači fantje na tribunah osmega igralca.
 

Zmaga bi prinesla mirno zimo


Nantesu gre v domačem prvenstvu odlično, z desetimi zmagami in enim porazom je ta čas na vrhu lestvice, toda v Evropi se mu zatika. Po devetih tekmah ima zgolj dve točki več od Celja, Skjerna in Zagreba, ki so s po šestimi na dnu skupine B. Pred tednom je zgolj remiziral v Zagrebu in če tudi v Sloveniji ne bo vpisal zmage, se bo znašel v nevarnem območju.

Jaka Malus računa na energijo s tribun. FOTO: Roman Šipić
Jaka Malus računa na energijo s tribun. FOTO: Roman Šipić


Dogajanje pred Zlatorogom bo pestro že od 15. ure dalje. Preverite, kaj se obeta TUKAJ.

Celjani bi se na drugi strani lahko z zmago z njim celo izenačili na četrtem mestu. Vložek je torej velik za obe strani, Celjanom bi uspeh prinesel mir pred spomladanskim delom s štirimi tekmami, v katerih bi imeli dobro izhodišče v lovu na izločilne boje, ki se jim izmikajo že peto sezono. Hkrati bi se lahko decembra posvetili izzivom v ligi NLB, v kateri bo vrhunec prvega dela sezone domači derbi z Ribnico 22. t. m.
 

Španska nevarnost s kril


V Nantesu s severovzhoda Francije si kruh služi veliko odličnih rokometašev. Med domačini velja izpostaviti štiri reprezentante, vratarja Cyrila Dumoulina, Romaina Lagarda (levi zunanji), krožnega napadalca Nicolasa Tournata in zlasti Nicolasa Claira, organizatorja igre, ki je v tej sezoni zbral že 40 golov. Še štiri več je dosegel makedonski zvezdnik Kiril Lazarov, na levem krilu je odlični španski reprezentant Valero Rivera, na desnem njegov rojak Eduardo Gurbindo, oba sta letos na Hrvaškem osvojila zlato kolajno na EP. Vsega spoštovanja vredna zasedba, ki je na prvi tekmi zlahka opravila s Celjani – 37:28 (Lazarov 7; Vujović 6).

Anić Igor je eno sezono preživel v Nantesu. FOTO: Roman Šipić
Anić Igor je eno sezono preživel v Nantesu. FOTO: Roman Šipić


Takrat za Celje še ni igral Francoz William Accambray, proti svojemu nekdanjemu klubu bo še posebej motiviran njegov rojak Igor Anić. Dodana vrednost za Ocvirkovo ekipo bo tudi povratnik po poškodbi Josip Šarac, ki krpa luknjo na desnem zunanjem položaju z osamljenim Brankom Vujovićem, najboljšim strelcem Celja.
 

Šarac in Malus na krilih navijačev


»Vesel sem, da lahko pomagam ekipi, kjerkoli me trener potrebuje. V Zlatorogu je vse mogoče, ob podpori navijačev je vse drugače, v tem je naša prednost, ki jo moramo izkoristiti,« je dejal mladi Hrvat. Optimističen je tudi Jaka Malus, ki se prav tako pred polnimi tribunami počuti veliko bolj samozavestnega: »Lažje je, ko so s teboj navijači, lažje dihaš, kar letiš po igrišču. Na domačih tekmah vlada povsem drugačna energija. Skupaj lahko premagamo Nantes in se potem skupaj tudi poveselimo

Preberite še:

Komentarji: