V Flensburgu le 20 golov iz 50 strelov za Celjane

Liga prvakov: ekipa Branka Tamšeta zgodaj zaostala za osem golov. Zdaj na vrsti PSG.

Objavljeno
12. oktober 2015 09.53
P. Z., šport
P. Z., šport
Flensburg – Še tretji poraz zapovrstjo so v ligi prvakov doživeli rokometaši Celja Pivovarne Laško, tokrat povsem pričakovano. Že po zaostanku s 4:12 je bilo jasno, da za ekipo trenerja Branka Tamšeta na severu Nemčije ne bo kruha. Črni niz bodo slovenski prvaki skušali prekiniti v nedeljo, ko bo v Zlatorogu gostovala zvezdniška ekipa iz Pariza.

Tudi v šestem poskusu Celjanom ni uspelo zmagati v Flensburgu, kjer so sicer spisali najlepše poglavje svoje zgodovine z osvojitvijo lige prvakov leta 2004. Zmage tudi ni bilo mogoče pričakovati od ekipe, ki še vedno pogreša glavnega igralca Miho Zarabca; malce boljši odpor pač. Gostje, ki so se v sredo razveselili zmage v derbiju proti Gorenju, so šli v tekmo preveč zadržano, morda so preveč spoštovali evropskega prvaka izpred dveh let, ki je hrepenel po zmagi zaradi porazov proti Veszpremu in predvsem Kielu. Celju sta načrte hitro prekrižali izkjučitvi stebra obrambe Vida Poteka in ko je moral na kazensko klop še Luka Dobelšek, je na semaforju pisalo skrb zbujajočih 4:12, Slovenci pa kar deset minut niso premagali razpoloženega veterana Mattiasa Anderssona.

Tamše se je dobro odzval in po nekaj menjavah (v igro so vstopili Fižuleto, Kodrin in Ivić) je igra postala živahnejša. Pivovarji so zabili štiri zaporedne gole in se vrnili v igro, zaostanek treh golov ob polčasu je bil kar spodoben. Toda Celjani so med odmorom izgubili val in ekipa Ljubomira Vranješa je hitro ušla za šest golov. Tokrat moči za vrnitev ni bilo več, četudi je Tamše uporabil vse razpoložljive igralce. Še naprej je bil v vratih vroči Šved Andersson, ki je na koncu zbral osupljivih 25 obramb, mnoge od njih so botrovale lahkim zadetkom iz nasprotnih napadov, Anders Eggert je imel strel kar 8:8. Tretja ničla zapored ni nič tragičnega, a Celjani bodo morali začeti nabirati točke, če želijo do konca oziroma vsaj februarske tekme v Zagrebu ostati v igri za osmino finala.

V gostujoči ekipi, ki je imela zgolj 40-odstotni izkoristek strelov, (50:20; Flensburg 47:30), gredo pohvale predvsem mlademu Lucijanu Fižuletu, ki je dosegel tri gole, in štirikratnemu strelcu Šimetu Iviću, ki se počasi dviga v formi. Celjane v sredo čaka gostovanje v Izoli, nakar se bodo začeli pripravljati za sila mikavno tekmo proti Paris SG, ki ga vodi bivši celjski trener Zvonimir Serdarušić in ima v zasedbi ase, kot so Nikola Karabatić, Mikkel Hansen in drugi. Prav omenjena sta bila najboljša strelca Parižanov, ki so včeraj za 11 golov nadigrali Zagreb slovenskega selektorja Veselina Vujovića in očitno po začetnih težavah prihajajo v pravo formo.