V Ocvirkovi ozimnici 15/15 in dobri obeti za pomlad

Za Celjem Pivovarno Laško kljub nihanjem v ligi prvakov zelo uspešen prvi del sezone.
Fotografija: Tomaž Ocvirk bi si težko želel boljši prvi del sezone. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tomaž Ocvirk bi si težko želel boljši prvi del sezone. FOTO: Tadej Regent

Rekordni poraz, začinjen z blamažo v ligi prvakov (Barcelona; 21:45), in najvišji domači poraz (Pick Szeged; 23:34) nista mogla skaziti dobrega vtisa v prvem delu sezone rokometašev Celja Pivovarne Laško. Evropska sezona je zanje še vedno živa in obeta se jim prvi nastop v osmini finala po šestih letih, v ligi NLB so brez madeža s 15 zmagami.

»Po oceni jesenskega dela sezone sprašujete? Rekel bi – štirica. V prvenstvu smo vse tekme odigrali na zelo visoki ravni. Pristop je bil pravi, močno smo izboljšali igro v obrambi. V ligi prvakov imam mešane občutke, če ne bi bilo zadnjega mrka na Norveškem (26:37; op. p), bi bila skupna ocena 5, toda še vedno smo v dobrem položaju,« se je na pretekle štiri mesece ozrl Tomaž Ocvirk.



Ne more se pritoževati, kako se razvija prva sezona, ki jo je začel v vlogi trenerja slovenskih prvakov. V prejšnji je namreč vskočil po slovesu Branka Tamšeta in je z ekipo, ki je ni sestavil, imel zlasti v drugem delu veliko težav. Tokrat domačih zaušnic ni bilo. Celje je zmagovalo s povprečno razliko 11,5 gola, še najnižja je bila zmaga v Ribnici (26:23), če odštejemo tisto proti Gorenju s 25:23, na kateri je v svojo vitrino vrnilo superpokal.
 

Prihajata Barca in PSG


V ligi prvakov ima pred zadnjimi štirimi tekmami tri točke prednosti pred Elverumom in Zagrebom, hrvaške rivale je prvič premagalo v gosteh, vse kaže, da bo končan tudi urok izločilnih bojev. Kot češnja na torti bosta februarja v Zlatorogu gostovala najbolj zveneča kluba v Evropi: PSG in Barcelona.

Kristjan Horžen je zadnji reprezentant iz celjskih vrst. FOTO: Jure Eržen
Kristjan Horžen je zadnji reprezentant iz celjskih vrst. FOTO: Jure Eržen


Nova ekipa se je hitro ujela, podobno velja za strokovni štab, v katerem imata pomembno vlogo Ocvirkova pomočnika Klemen Luzar in Luka Žvižej. Patrik Leban je upravičil pričakovanja, Josip Šarac je v drugi sezoni prevzel vlogo vodje, Vid Poteko je učvrstil obrambne vrste. Kar štirje celjski igralci bodo v četrtek začeli reprezentančne priprave za evropsko prvenstvo, vratar Klemen Ferlin, Tilen Kodrin, Matic Grošelj in Kristjan Horžen.

Slednja sta naredila ogromen kakovosten preskok in tudi v tem gre iskati razloge za optimizem v taboru pivovarjev, ki so leto sklenili z visoko zmago v Novem mestu, kjer so v prejšnji sezoni izgubili superpokal in pokal RZS.

Matic Grošelj je v tej sezoni pokazal velik napredek. FOTO: Roman Šipić
Matic Grošelj je v tej sezoni pokazal velik napredek. FOTO: Roman Šipić


Lepo sliko so sčasoma malce skazile poškodbe, Domen Makuc je šel na artroskopijo kolena, Diogo Silva si je zvil gleženj. Ocvirk bo lahko na oba računal v spomladanskem delu sezone, ki ga bo njegova ekipa začela z domačo tekmo proti Mariboru (1. februar) in gostovanjem pri Gorenju (5. 2.).
 

Vranješ dober izbor


»Vse od tekme v Zagrebu so nas pestile manjše in večje poškodbe in praktično nismo imeli treninga v popolni zasedbi. Pri tej mladi ekipi se vsak izgubljeni trening pozna in zato smo na Norveškem zatajili. V prvenstvu je težave mogoče zakriti, v Evropi pač ne. Bosta pa Diogo in Domen velika pridobitev za nadaljevanje, saj nas že februarja spet čaka ubijalski ritem in bo vsak igralec dragocen,« si daljšo klop obeta Ocvirk, čigar božično-novoletne želje so povezane predvsem z zdravjem v slačilnici.

Celjani so v minuli jeseni prvič vzeli zagrebški skalp v hrvaški prestolnici. FOTO: Cropix
Celjani so v minuli jeseni prvič vzeli zagrebški skalp v hrvaški prestolnici. FOTO: Cropix


Da iz nje prihaja pet reprezentantov (Poteko je v rezervi), ga veseli. »In navdaja s ponosom. S svojim delom, pristopom in prikazanim na tekmah so si vsi to zaslužili. Gre za marljive fante, ki so za uspeh pripravljeni narediti vse,« je z delovno etiko igralce omrežil 46-letni »Čvari«, vrstnik novega slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa.



»Vranješ je kakšen mesec mlajši. O njem imam najboljše mnenje, mislim, da je rokometna zveza sprejela dobro odločitev. Bil je odličen igralec, kot trener se je izkazal v Flensburgu. Kot srednji zunanji ima rokomet v malem prstu in verjamem, da bo znal iz naših fantov ustvariti pravo reprezentanco.«

Preberite še:

Komentarji: