V peklu Zlatoroga se lahko vsakomur zatresejo hlače

Celjani svojo pot v osmino finala iščejo prek zvezdniškega Paris SG. Pred jutrišnjo tekmo predstavitev navijaške pesmi. Florijani praznujejo 25 let.
Fotografija: Pred dobrim letom se je Pariz (Sander Sagosen je takole oviral Branka Vujovića) v Zlatorogu pred 5600 gledalci veselil zmage z 31:26. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Pred dobrim letom se je Pariz (Sander Sagosen je takole oviral Branka Vujovića) v Zlatorogu pred 5600 gledalci veselil zmage z 31:26. FOTO: Uroš Hočevar

Paris Saint-Germain nima bogate rokometne tradicije, a je največji magnet za gledalce, ki bodo jutri do vrha napolnili Zlatorog in skušali pomagati Celju Pivovarni Laško na misiji, ki bi ji skoraj lahko nadeli pridevnik nemogoča. Samo zmaga ali remi bi ohranila rahlo upanje, da bi se ekipi Tomaža Ocvirka v zadnjem kolu na Danskem uspelo prebiti v osmino finala lige prvakov.

Zadnjo domačo evroligaško tekmo v rednem delu sezone bodo ob 17. uri začeli pivovarji. V klubu so uro začetka nastavili na 16.45, saj se bo takrat začel spektakel v čast navijaški skupini Florijani, ki praznuje 25. obletnico. Moči sta združila Boštjan Dermol iz skupine Nude in Tone Kregar iz Mi2 ter odpela navijaško pesem.

Tilen Kodrin je celjski adut na levem krilu. FOTO: Uroš Hočevar
Tilen Kodrin je celjski adut na levem krilu. FOTO: Uroš Hočevar


Potem se bo začelo zares. V Celju so potihem upali, da bo PSG, ki je v sezoni doživel zgolj en poraz (za gol v Szegedu), prišel manj motiviran, a temu ne bo tako. Prišel je po zmago, s katero bi si zagotovil prvo mesto v skupini B in se tako izognil osmini finala. Da Francozi ničesar ne prepuščajo naključju, pove podatek, da so najeli celotno nadstropje s posebnim vhodom v hotelu Thermana v Laškem.
 

Nevarnost preži povsod


»Taktika? Skušali bomo zaustaviti njihova najbolj nevarna orožja in odpreti prostor tam, kjer so malce šibkejši,« se je po čelu popraskal trener Ocvirk, ki si pred pol leta ni mogel misliti, da se bo znašel pred dilemo, kako se lotiti moštva s toliko zvezdniki, kot jih ima kolega Raul Gonzalez.

Nikola Karabatić je še vedno prvi zvezdnik PSG. FOTO: Uroš Hočevar
Nikola Karabatić je še vedno prvi zvezdnik PSG. FOTO: Uroš Hočevar


Nevarnosti res ni težko izluščiti. Mikkel Hansen je bil MVP svetovnega prvenstva in Henrik Toft Hansen se je tudi veselil danskega naslova. V finalu sta premagala norveškega asa Sanderja Sagosena. Nikola Karabatić in ostali Francozi so osvojili bron, v polfinalu so za gol ugnali Nemce s kapetanom Uwejem Gensheimerjem. Težje je najti šibke točke. Morda na desni strani napada, a tam sta Nedim Remili in Luka Stepančić ter na krilu Luc Abalo. Zares težka naloga ...



Ampak tudi Celjani imajo svoje adute. V Zlatorogu jih na krilih navijačev nihče ni nadigral. Padli so nemški Flensburg, Zagreb in Zaporožje, točko je osvojil Nantes in Pick Szeged se je v zadnjih sekundah odnesel zmago. Škoda, da Slovencem na zadnjih dveh tekmah ni uspelo osvojiti točke ali dveh, ki bi si jih zaslužili. Če bodo pokazali takšen pristop kot proti Szegedu in Flensburgu, lahko celjski vitezi povzročajo težave pariškim princem.

Jaka Malus se vrača v ligo prvakov. FOTO: Uroš Hočevar
Jaka Malus se vrača v ligo prvakov. FOTO: Uroš Hočevar

 

Odvisni tudi od Zagreba


Če bi Celjanom uspel podvig in bi se izognili porazu, bi bilo zanje pomembno, da Zagreb, ki ima tri točke več in je edini realno ulovljiv, ne bi doma ugnal Flensburga. V tem primeru bi se odprla možnost, da bi bili slovenski prvaki bili pred gostovanjem v Skjernu še vedno v igri za izločilne boje, na katere čakajo že pet let.



Po dolgem času so praktično kompletni, če odštejemo Matica Grošlja, potem ko se je v sredo po petih tednih na igrišče vrnil še Jaka Malus. »Pariz nam je v Franciji zadal visok poraz (septembra lani je bilo 33:21; op. p.), a prav tako nam ga je Nantes, pa vemo, da je bila tu v Zlatorogu povsem drugačna zgodba. Na vsaki tekmi smo pokazali, da je v Zlatorogu vse mogoče, da se še tako renomiranim tekmecem zatresejo hlače. Borbenost je največ, kar lahko damo Florijanom in vsem navijačem. Izzivali bomo srečo in želeli vzeti obe točki,« po pravem rokometu hrepeni Malus, ki je na desetih tekmah zbral 22 golov.

Kristian Bećiri bo prihodnjo sezono igral za Zagreb. FOTO: Uroš Hočevar
Kristian Bećiri bo prihodnjo sezono igral za Zagreb. FOTO: Uroš Hočevar


Najboljši strelec je Branko Vujović s 47 zadetki. Črnogorec, ki je pred dnevi podpisal štiriletno pogodbo s Kielcami, je sicer nazadnje v Flensburgu dobil močan udarec v zapestje, vendar naj bi v nedeljo stisnil zobe.

Po 12 kolih od 14 je vrstni red v skupini B: PSG 22, Pick Szeged 19, Flensburg 12, Nantes 11, Zagreb 10, Zaporožje 9, Celje 7, Skjern 6.

Preberite še:

Komentarji: