V Podgorici brez vsaj petih krimovk

Slovensko žensko reprezentanco čakata tekmi v pokalu EHF euro proti Črni gori.
Fotografija: Selektor Dragan Adžić s Črno goro pričakuje povsem drugačno tekmo kot ob visoki slovenski zmagi na SP. FOTO: Pau Barrena/AFP
Odpri galerijo
Selektor Dragan Adžić s Črno goro pričakuje povsem drugačno tekmo kot ob visoki slovenski zmagi na SP. FOTO: Pau Barrena/AFP

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v četrtek v Stožicah čaka predzadnja tekma v pokalu EHF. Po dveh zmagah proti Severni Makedoniji in dveh porazih proti Norveški jih v največji slovenski dvorani ob 17.30 čaka tekma s Črno goro. Povratna medsebojna tekma bo v nedeljo v Podgorici. V pokalu EHF nastopajo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva, poleg Slovenije, Črne gore in Severne Makedonije še branilka naslova iz Norveške. Vse štiri reprezentance ne nastopajo v kvalifikacijah za EP, ki bo med 4. in 20. novembrom v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. Žreb skupin bo 28. aprila v Ljubljani.

Slovenske rokometašice so se s Črnogorkami nazadnje pomerile na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji, tedaj so Slovenke po izjemni predstavi v Granollersu zmagale z 28:18. Tokrat jih gotovo čaka veliko težje delo, tega se zelo dobro zaveda tudi črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić. »V tem tednu nas čakata dve preizkušnji proti resnim tekmicam, ki jih dobro poznamo. Na prvi tekmi v Ljubljani bomo imeli na voljo kakovostno zasedbo igralk, medtem ko bo na drugi tekmi v Podgorici, zaradi bližajoče se tekme četrtfinala Krima Mercatorja v ligi prvakinj, manjkalo najmanj pet igralk,« je dejal Adžić.

Ana Gros stavi na agresivnost v igri. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff
Ana Gros stavi na agresivnost v igri. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Tokrat povsem drugače

»Edino stvar, ki je na četrtkovi tekmi ne moremo pričakovati, je, da bomo tekmice strli na isti način kot v Španiji. Uspeh na tej tekmi bi nam veliko pomenil v smislu dodatnega dviga samozavesti, obenem pa prinesel dodatno vrednost na poti do EP. Raven igre Črnogork bo zagotovo na višji ravni kot decembra na svetovnem prvenstvu. Za razliko od tedaj imajo tekmice na voljo tudi nekaj dodatnih kakovostnih igralk. Zagotovo nas čaka povsem drugačen obračun kot v Španiji, a verjamem, da bodo naše rokometašice znova pokazale čustva in energijo,« je dodal Črnogorec.

»Podobno kot na tekmi v Španiji bosta ključ do uspeha agresivnost v naši igri in hitri nasprotni napadi. Tekmice, ki nimajo najdaljše klopi in jih moramo zato s takšno igro malce utruditi, bodo zagotovo bolj pripravljene in se želele oddolžiti za tisti poraz v Španiji,« opozarja kapetanka Ana Gros. Po štirih tekmah v pokalu EHF vodi Norveška z osmimi točkami, Slovenija in Črna gora sta jih zbrali po štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.

Komentarji: