V Ribnici dvoboj mladih pušk: Strmljan vs. A. Kavčič

Danes pet tekem v ligi NLB, derbi med Ribnico in Gorenjem bi lahko na vrh znova postavil Celjane.
Fotografija: Tilen Strmljan je že odkljukal zmago proti Celju Pivovarni Laško. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tilen Strmljan je že odkljukal zmago proti Celju Pivovarni Laško. FOTO: Uroš Hočevar

Mlada rokometaša Tilen Strmljan in Aleks Kavčič sta v dobršni meri zaznamovala uvodni del sezone v ligi NLB in bosta tudi osrednji figuri derbija 7. kola, v katerem se bosta nocoj merila Riko Ribnica in Gorenje.

Strmljan je v Ribnico prišel iz Šmartnega kot zamenjava za Nika Henigmana in je v celoti upravičil visoka pričakovanja. Prej bolj vajen vloge čistokrvnega strelca se je znašel tudi kot organizator igre, pod njegovo taktirko Riko še ni doživel poraza v prvenstvu, po dolgem času je končal niz nepremaganosti Celja in je vodilni na lestvici. Bo tako ostalo tudi med reprezentančnim premorom?



»Upam, da bo, čeprav vem, da je pred nami zelo težka tekma. Gorenje ima dobro ekipo, ki napreduje. Ocenjujem, da imamo rahlo prednost, ker igramo pred svojimi navijači. Šlo bo gol za gol, zanimivo bo,« napoveduje 22-letni Strmljan.
 

Različni popotnici iz pokala EHF


Popotnica za derbi z Gorenjem sicer ni najboljša, Ribničani so presenetljivo izgubili na Islandiji in izpadli iz pokala EHF, v katerem svojo pot nadaljujejo Velenjčani po uspehu na Poljskem. »Škoda, ker nam ni uspelo izločiti Selfossa, ampak menim, da to ne bo igralo vloge, gre za različni tekmovanji,« je povedal Strmljan in potrdil, da je s pomembnim krožnim napadalcem Davidom Kovačičem, ki ga je na poti na Islandijo obšla slabost in je moral predčasno domov, vse v redu, zato bo imel trener Siniša Markota na razpolago vse može.

Samozavestni "Strmi" je bil v prejšnji sezoni tretji strelec v 1. SRL, mesto pred njim je bil Aleks Kavčič (122:112; prvi je bil Jernej Papež iz Krke). V tej sezoni Kavčič proti Strmljanu vodi z 32:29. Kavčič je prišel v Gorenje iz Škofje Loke in se podobno kot Stmrljan dobro znašel v novem okolju ter novi vlogi srednjega zunanjega igralca.



Medtem ko je Kavčič že izkusil člansko reprezentanco (debitiral je aprila v Laškem proti Belorusiji), Strmljan na to še čaka. Bo Kavčič ostal za las pred vrstnikom tudi po nocojšnjem obračunu?
 

Prijateljstvo za 60 minut zamrznjeno


»Verjamem, da bom. Vsak športnik želi biti boljši od drugega, tako tudi jaz od Tilna, ki je sicer moj dober prijatelj, saj se poznava že iz mlajših reprezentančnih selekcij, pred tekmo se bova pozdravila, po njej rada pokramljala,« je prijateljske vezi razkril Kavčič, ki podobno kot tekmec, s katerim bo prijateljstvo zamrznil za 60 minut, pričakuje trd moški rokomet z negotovim razpletom: »Ribnica je za zdaj še nepremagana, to hočemo spremeniti, ne bo pa lahko

Vloga rahlega favorita pripada nazadnje drugouvrščeni Ribnici, ampak to je lahko dvorezen meč, pritisk je velik, poraz bi bržčas pomenil, da bi se na vrh lestvice znova zavihtelo Celje.

Aleks Kavčič je hitro postal vodja napada Gorenja. FOTO: Uroš Hočevar
Aleks Kavčič je hitro postal vodja napada Gorenja. FOTO: Uroš Hočevar

Preberite še:

Komentarji: