V Zlatorogu prižgali rdečo luč razprodaji točk in ugleda

Krka prihaja po nujno zmago pri prvakih iz Celja, ki jih utegne v novi sezoni okrepil visoki Madžar. Trimo premagal Loko, Koper pa Dobovo. Krim za slovo od lige prvakinj na Madžarskem.
Fotografija: Celjski trener Tomaž Ocvirk po uspešnem začetku v ligi prvakov ni pričakova, da bo spomladi moral trepetati za točke proti tekmecem iz spodnjega dela lestvice lige NLB. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Celjski trener Tomaž Ocvirk po uspešnem začetku v ligi prvakov ni pričakova, da bo spomladi moral trepetati za točke proti tekmecem iz spodnjega dela lestvice lige NLB. FOTO: Blaž Samec

V situacijo, ko jim ni več mogoče vnaprej pripisovati točk, so se z bledimi predstavami v zadnjem času spravili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Potem ko so klonili proti Trimu in Jeruzalemu, jih danes čaka tekma s Krko, krvnico iz superpokala, ki ji samo zmaga v Zlatorogu ohranja upanje na nastop v končnici za prvaka.

Predzadnje, 21. kolo rednega dela v ligi NLB, bo težko prekosilo prejšnjega, ki je postreglo z več presenečenji, tudi porazoma vodilnih Celja in Ribnice. Bila sta voda na mlin Gorenju (v novi sezoni naj bi se iz Maribora vrnil levoroki Estonec Andris Celminš, prestop Davida Kovačiča iz Ribnice pa je padel v vodo), ki se je s sredino zmago proti Dolu začasno zavihtelo na drugo mesto.
 

Maribor edini povratnik v končnici


Bržčas ga bo nocoj spet zasedla Ribnica, če bo težavam navkljub preskočila oviro zadnjeuvrščenega Sviša. A previdnost ne bo odveč, moštvo iz Ivančne Gorice v drugem delu sezone kaže dobro formo, nazadnje je odščipnilo točko Mariboru, pred tem namučilo Celje in ugnalo Koper.



V boju za prvaka bo ostalo pet ekip, ki so sodelovale že lani, edini povratnik bo Maribor, ki se mu nasmiha četrto mesto. Danes bo gostil nevarni Jeruzalem, za katerega bo ponovno zaigral bivši član vijoličastih Gregor Ocvirk.
 

Poraz Loke odprl možnosti Krki


Krka si je obetala zgornji dom, še posebej, ko je na prvi tekmi osvojila superpokal in končala celjsko serijo osvajanja lovorik, vendar je potem zelo slabo štartala v sezono. A ker je sinoči Loka izgubila v Trebnjem, je vstop v ligo za prvaka za zasedbo trenerja Mirka Skoka še vedno možen. Zmaga proti Celju pa je nujna. Loko v zadnjem kolu čaka težka domača tekma s Koprom ... Brez možnosti pa je malce nesrečno ostal Trimo ...

Krka je septembra lani presenetila Celjane v superpokalu. FOTO: Tomi Lombar
Krka je septembra lani presenetila Celjane v superpokalu. FOTO: Tomi Lombar


»Znašli smo se v težki situaciji, premagati moramo tako Celje kot Maribor, ob tem je potrebno, da se tudi rezultati drugih tekem odvijejo v naš prid. Ostajamo optimistični, dali bomo vse od sebe ter videli, kaj nam bo na koncu to prineslo,« je razmišljal levokrilni igralec Jaka Jakše. Krko bo poleti zapustil prvi strelec Jernej Papež, ki bo okrepil švicarski Krienz iz Luzerna.
 

Madžar pred vrati Celja?


Prvake naj bi poleg potrjenih mladinskih reprezentantov Domna Novaka (Dobova) in Stefana Žabića (Maribor) ter Grege Okleščna (Krka) v prihodnji sezoni po nekaterih informacijah okrepil tudi 201 cm in 105 kg težki 23-letni madžarski levi zunanji igralec Patrik Ligetvari, ki kot posojeni igralec Veszprema ta čas igra za Ademar Leon.



Potem ko so v nedeljo na Danskem s porazom in slabo predstavo končali evropsko sezono, imajo dovolj motivacijskih govorov in kriznih ukrepov. Na domači sceni želijo pokazati, da so še vedno korak ali dva pred vsemi. Zmaga proti Krki bi jim že jamčila prvo mesto po rednem delu in najboljše izhodišče v končnici z zadnjo tekmo sezone v Zlatorogu.
 

Ocvirk želi več agresivnosti


»Verjamem, da smo preklopili z evropskih na domači tekmovanji in bomo zaigrali tako, kot se od nas zahteva in kot smo sposobni. Pred nami so tri tekme v nizu, dve prvenstveni in pokalna (v sredo v Trebnjem; op. p.) in te moramo odigrati maksimalno. Krka je nevarna tekmica, kar se je izkazalo na obeh tekmah (v DP je bilo v Marofu 28:30). Najbolj pomemben bo naš pristop. Obrambo moramo igrati bolj čvrsto, agresivno z več prekrški,« opozarja domači trener Tomaž Ocvirk, ki si novega šoka nikakor ne sme privoščiti, če želi ohraniti zaupanje šefov.

Preberite še:

Komentarji: