Včeraj norišnica v Skopju, danes veselica v Trebnjem, jutri počitnice na Tajskem (VIDEO)

Slovenski junak Vardarja Staš Skube je dočakal veliko slavje v Skopju po zmagi na F4 v Kölnu. Zorman kot novi trener bi bil prava rešitev.
Fotografija: Igralci Veszprema so se v mesto pripeljali na strehi avtobusa, na katerem je pisalo Šampioni. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Igralci Veszprema so se v mesto pripeljali na strehi avtobusa, na katerem je pisalo Šampioni. FOTO: AFP

Kot grdi raček, pregnan iz Pick Szegeda, je Staš Skube lani poleti prišel v Skopje, kjer se je prelevil v čudovitega laboda ter bil eden glavnih junakov izjemne sezone Vardarja, ki je v finalu sklepnega turnirja lige prvakov v Kölnu premagal Veszprem in drugič v treh letih osvojili rokometni Mt. Blanc. Skubeta smo ujeli včeraj popoldne med čakanjem na čarterski polet v Skopje, kjer je ljubljence kasneje pozdravilo več kot 100.000 navijačev.
 

Za vami je neverjetna zgodba, da vas v Szegedu ne želijo več, ste izvedeli po sms, potem ste nekdanji klub izločili v četrtfinalu, osvojili ligo SEHA in prvenstvo Severne Makedonije, zdaj pa ste si pokorili tudi Evropo po zmagah proti Barceloni in Veszpremu. Kakšni so občutki?

Neverjetno, še vedno jih zbiram, verjetno bo vse skupaj še prišlo za mano. V Kölnu so me spodbujali oče, mama, žena, sin in hčerka, bilo je lepo, v Skopju pa bo prava norišnica. »Gazda« (ruski lastnik kluba Sergej Samsonenko; op. p.) je naročil čartersko letalo, zdaj nas pride iskat. Čaka nas ne vem koliko ljudi, pred tremi leti jih je bilo več kot 100.000, tokrat bo verjetno podobno. Gotovo bo kaos, ampak naj bo. Če smo si kdaj zaslužili tak sprejem, smo si ga letos.

Danes bodo sprejem za zlatega someščana pripravili v Trebnjem. FOTO: RK Trimo
Danes bodo sprejem za zlatega someščana pripravili v Trebnjem. FOTO: RK Trimo

 

Sezona, v kateri ste imeli v klubu obilo težav, smole s poškodbami, odhodi igralcev, zamujanjem plač in zloveščimi napovedmi o neizogibnem propadu velikega Vardarja, se je končala popolno, mar ne?

Ne vem, kaj naj rečem, nočem se delati ubogega, ampak za nami je res za****** sezona, če se lahko tako izrazim. Na koncu je bilo vse poplačano. Pravi fantje smo, na tem F4 smo to pokazali. Osem, devet igralcev nas je preživelo dve težki tekmi v dveh dneh. Umirali smo na igrišču, bili so krči, bolečine, vse smo pretrpeli in na koncu zmagali. Neverjetno, kaj vse smo dali skozi.


 

Predsednik kluba Sergej Samsonenko naj bi vam že dal finančno nagrado, drži?

Pred turnirjem nam je izplačal zelo lep del zaostalih plač, obljubil je, da ostaja v klubu, da Vardar ostaja velik, dogovoril se je z vlado Severne Makedonije glede svojih vlaganj v šport. Projekt se nadaljuje, nekaj malega dolga do nas še ostaja, nekaj nam je obljubljeno še ta teden, do 1. septembra pa naj bi bil klub na zeleni veji. V naslednji sezoni naj bi bilo vse tako, kot je treba.



Staš Skube je večkrat prelisičil obrambo Veszprema, v kateri je bil tudi njegov rojak Borut Mačkovšek (levo). FOTO: AFP
Staš Skube je večkrat prelisičil obrambo Veszprema, v kateri je bil tudi njegov rojak Borut Mačkovšek (levo). FOTO: AFP

 

Pa je bilo težko, ko po več mesecev niste prejeli niti centa, z vrha pa nobenih relevantnih informacij?

Težko je bilo, vendar smo trdno verjeli v to, da se bo vse uredilo. V Sergeja imamo zaupanje, na koncu še nikogar ni pustil na cedilu. Še enkrat več se je pokazalo, da nam ni obrnil hrbta, bil je tukaj z nami v Kölnu, nam dal podporo, nam obljubil velike premije, nam priskrbel čartersko letalo, da se nam ni treba prekladati po raznih letališčih in bomo v Skopje prišli, kot se za šampione spodobi. Res je človek na mestu, vesel sem, da se je tako končalo, ali bolje rečeno, da se ni končalo. Zgodba z njim se nadaljuje, še boste slišali o Vardarju.

Vardarjevi igralci so bili veliki junaki na glavnem trgu v Skopju. FOTO: AFP
Vardarjevi igralci so bili veliki junaki na glavnem trgu v Skopju. FOTO: AFP

 

Torej tudi vi ostajate v klubu, čeprav so vas povezovali s Kielcami, kjer bi še enkrat vstopili v čevlje Luke Cindrića, ki odhaja v Barcelono?

Da, gotovo ostajam še eno leto.


 

Vas bo res vodil rojak Uroš Zorman, ki naj bi nasledil Roberta Garcio Parronda, kot je bilo mogoče slišati v Kölnu?

To je tudi nam prišlo na uho v teh dneh tukaj na F4. Roberto je odličen trener, vendar je sprejel službo v egiptovski reprezentanci. Če že mora iti, potem si ne bi želel, da bi njegovo delo prevzel Balkanec ali Skandinavec, bolje je ostati pri preverjenem receptu španske rokometne šole, kateri pripada tudi Zorman. V tem sistemu je že 15 let, rokomet ima v malem prstu. Vem, da želi začeti trenersko kariero, Vardar bi bil zanj idealna opcija. Igralci ga spoštujemo, z vsemi, s katerimi sem se pogovarjal o tem, pozdravljajo takšno rešitev. Upam, da se bodo res dogovorili.

V glavnem mestu se je sinoči zbrala nepregledna množica navijačev. FOTO: AFP
V glavnem mestu se je sinoči zbrala nepregledna množica navijačev. FOTO: AFP

 

Kakšni so vaši načrti po koncu sezone?

Danes bom praznoval v Skopju, jutri se vračam v Slovenijo, v sredo pa z družino že letimo na počitnice na Tajsko. Prileglo se bo.

Preberite še:

Komentarji: