Veszprem strl celjski odpor šele v zadnjih desetih minutah

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so novo sezono lige prvakov odprli s porazom z 31:39, čeprav so ob polčasu še vodili.

Objavljeno
16. september 2017 21.34
J. P.
J. P.

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so novo sezono lige prvakov odprli s pričakovanim porazom, čeravno je v Zlatorogu še ob polčasu dišalo po presenečenju. Varovanci trenerja Branka Tamšeta so namreč na glavni odmor odnesli dva zadetka naskoka pred favoriziranim Veszpremom (18:16), s čimer pa so le podžgali madžarsko zasedbo, polfinalistko minule sezone elitnega klubskega tekmovanja stare celine, da je v nadaljevanju premaknila v višjo prestavo in vpisala prepričljivo zmago z 39:31. Slovenske prvake nov izziv čaka prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovali v danskem Ålborgu.

Veszprem je odpor čvrstih gostiteljev, ki jih je spodbujalo skoraj 5000 navijačev, strl šele v zadnjih desetih minutah, dotlej sta bila namreč tekmeca povsem poravnana (29:29). Tamše je po zaostanku dveh golov skušal zaustaviti nalet Madžarov z minutnim odmorom, a se njegovi varovanci niso znali več vrniti v igro. V 54. minuti so bili štiri zadetke zadaj (30:34), v finišu pa so nasprotniki razliko podvojili. V domači zasedbi sta bila najučinkovitejša Žiga Mlakar z osmimi in Jaka Malus s šestimi goli, pri gostih pa je bil neustavljiv nekdanji »pivovar« Mate Lekai, ki je bil natančen kar enajstkrat. Pomemben je bil tudi prispevek slovenske trojice: Gašper Marguč se je med strelce vpisal petkrat, Dragan Gajić štirikrat, Blaž Blagotinšek pa enkrat.

Celje Pivovarna Laško : Veszprem 31:39 (18:16)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 4800, sodnika Geipel in Helbig (oba Nemčija).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović, Jurečič 1, Malus 6, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 4, Mitrović 1, Kodrin 1, Anić 3, Dušebajev 2, Mačkovšek 2, Mlakar 8, Bečiri 1.

Veszprem: Mikler, Alilović, Manaskov 1, Schuch, Ilić 5, Tönnesen, Gajić 4, Nilsson, Nagy 4, Accambray 1, Ugalde Garcia 4, Marguč 5, Terzić, Blagotinšek 2, Sulić 2, Lekai 11.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Veszprem 5 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Veszprem 12.