Visok poraz Celjanov

V 2. krogu lige prvakov je Barcelona ugnala Celjane s kar 45:21.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 2. kroga evropske lige prvakov v gosteh visoko izgubili proti Barceloni z 21:45 (13:21).

Rokometaši iz Celja so drugič izgubili v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po tesnem uvodnem domačem porazu proti nemškemu Flensburgu so na današnji tekmi v katalonski prestolnici na svoji koži občutili vso moč enih glavnih pretendentov za končno zmago v ligi prvakov in doživeli najhujši poraz na mednarodni sceni. Pred tem so najhujši poraz doživeli 27. februarja 2011, ko so v nemškem Kielu izgubili s 27:43.



Izbranci celjskega trenerja Tomaža Ocvirka so bili v prazni Blaugrani povsem brez moči. Od prve minute so bili v podrejenem položaju in nikakor niso našli ustreznih odgovor na rokometno zelo "potentne" Katalonce, kjer v zadnjih letih igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec.

Slovenski prvak je proti osemkratnemu zmagovalcu lige prvakov iz Barcelone že v 23. minuti zaostal za devet golov (918), na velik odmor pa se podal z zaostankom osmih golov (13:21).

Rokometaši iz mesta grofov se tudi v nadaljevanju niso mogli kosati z imenitnimi Katalonci, ki so v nadaljevanju s pridom izkoristili večjo širino na kadrovskem in taktičnem področju ter Celjanom primazali zares bolečo zaušnico.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 29. novembra, gostila danski Aalborg.

Komentarji: