Vrača se tvorec največjih uspehov Šibila

Po sedmem mestu v minuli prvoligaški rokometni sezoni so se pri Mariboru Braniku odločili za menjavo trenerja.

Objavljeno
23. junij 2017 08.38
J. P.
J. P.

Maribor - Rokometaše slovenskega prvoligaša Maribora Branika bo v novi sezoni spet vodil Marko Šibila, s katerim so dosegli največje uspehe v klubski zgodovini, z njim pa se bodo skušali vrniti na pota stare slave. Zadnji dve sezoni sta bili namreč slabši od visokih pričakovanj vodstva kluba, edina svetla točka je bila osvojitev drugega mesta v letošnjem pokalu Slovenije. Po Slavku Iveziču je dobršen del minule sezone moštvo vodil Sebastjan Sovič, ki pa se mu ni posrečil preboj v ligaško končnico za prvaka, zato so se v vrhu kolektiva odločili, da posežejo po preverjenem receptu.

»Sebastjanu Soviču smo dolžni zahvalo, da je bil pripravljen prevzeti moštvo v kriznih časih, in za ves vložen trud in energijo, nenazadnje tudi za odličen rezultat v pokalnem tekmovanju. Njegovo delo je bilo vse prej kot lahko, želimo pa, da mariborski rokomet rezultatsko raste. Osvojitev pokalnega srebra je spoštovanja vreden dosežek, ligaško sedmo mesto pa ni skladno z vizijo kluba. Zato smo se odločili ponovno skleniti sodelovanje z Markom Šibilo, ki je bil med letoma 2010 in 2014 kreator zgodovinskih uspehov kluba,« so sporočili iz mariborskega kluba.

»V vodstvu kluba so izrazili željo po vnovičnem sodelovanju in zaradi enakih pogledov, kako naj bi vse skupaj potekalo v prihodnje, smo zelo hitro našli skupni jezik. Veselim se ponovnega dela v tako zdravi sredini, večji del moštva so mladi in, kot slišim, zelo zagnani igralci. Prepričan sem, da bomo ustvarili dobre rezultate, vse pa bo seveda povezano z vloženo energijo, kakovostnim delom, pripravljenostjo in visoko moralo vseh, ki so kakor koli povezani z delom v klubu,« pa je prepričan 55-letni mariborski strokovnjak.