Vroče Gorenje diha za vrat Celju, Zarabcu in Bombaču pokal

V ligi NLB so Velenjčani izkoristili remi v Ribnici. Reprezentanti v Zrečah začeli priprave za tekmi z Nizozemsko. Miha Zarabec in Dean Bombač svoji ekipi popeljala do pokalne lovorike.
Fotografija: Mladi Kristjan Horžen je odigral najboljšo tekmo v celjskem dresu, bil je nezgrešljiv in je vpisal deset golov, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago v Ribnici. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Mladi Kristjan Horžen je odigral najboljšo tekmo v celjskem dresu, bil je nezgrešljiv in je vpisal deset golov, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago v Ribnici. FOTO: Slavko Kolar

Končnica rokometnega prvenstva se je zakuhala in utegne kmalu doseči vrelišče. Drama v Ribnici se je po zapravljeni sedemmetrovki Roka Ovnička razpletla brez zmagovalca in branilci naslova državnega prvaka so izgubili točko proti najbližjemu zasledovalcu Gorenju, ki je suvereno opravilo s Koprom.

Če bodo Velenjčani po reprezentančnem premoru strli ribniški oreh, bodo največje tekmece iz Celja pričakali z ulovljivim zaostankom. Ni izključeno, da bo o lovoriki odločal prav zadnji derbi v Zlatorogu.



Celjskemu trenerju Tomažu Ocvirku v ligi NLB ne gre po željah. Po porazih s Trimom in Jeruzalemom v rednem delu, ki jih je lahko pripisal napornemu ritmu v ligi prvakov, je izgubil prvo točko v končnici. Srčna Ribnica se tudi po zaostanku s petimi goli (16:21) 20 minut pred koncem ni vdala. V 55. minuti je bilo po golu Roka Ovnička s sedmih metrov 29:26 za goste, toda Dolenjcem sta veliko točko pristreljala Tilen Strmljan z dvema goloma in Jan Pucelj z zadnjim od svojih dvanajstih.



Tragični junak tekme je bil Ovniček, ki je štiri sekunde pred koncem zapravil še tretjo celjsko sedemmetrovko. Odločil se je za lob, a je žoga šla prek prečke vratarja Nebojše Bojića, ki je resda stal predaleč od vrat. Čudna je bila odločitev, da je zadnji strel sploh izvajal Ovniček, ki mu je tik pred tem Mark Klarič ubranil čisti »zicer« za zmago. Bolj logična izbira bi bil izkušeni William Accambray, ki je v končnici vlekel pametne poteze.
 

Vrnitev Ferlina


A po bitki je lahko biti general in Ocvirk se je moral sprijazniti z razpletom. »Razočaran sem, saj smo igrali dobro in vodili večji del tekme. Škoda, imeli smo lepo priložnost za zmago, a je nismo izkoristili. Tekme so tukaj v Ribnici zelo težke, osvojili smo točko, kar pomeni, da je naša prednost sedaj za točko manjša. Vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna,« se težkega izziva zaveda Ocvirk, ki je bil navdušen nad sijajno predstavo mladega krožnega napadalca Kristjana Horžena – v prvem polčasu je dosegel sedem golov, na koncu pa 10 iz prav toliko poskusov – ter vrnitvijo prvega vratarja Klemna Ferlina.



Njegov trenerski kolega Damjan Škaper, ki je preporodil ekipo, odkar je zamenjal Sinišo Markoto, ostaja nepremagan na ribniški klopi in bo hotel niz nadaljevati, ko bo v goste prišlo Gorenje. To bo na veliki petek 19. t. m., saj se je začel reprezentančni premor.

»Verjeli smo do konca in bili poplačani za trud. Ponosen sem na veliko srce moje ekipe. Sedaj nas čaka tekma z Gorenjem, ki je morda ta čas celo najboljša ekipa v Sloveniji,« je bil vesel Škaper, ki pogreša pomembnega krožnega napadalca Davida Kovačiča (jutri ga čaka operacija kolena), junaka jesenske zmage proti Celju, ki je odnesla Branka Tamšeta.

Miha Zarabec (številka 24) se je veselil zmage Kiela v nemškem pokalu. FOTO: AFP
Miha Zarabec (številka 24) se je veselil zmage Kiela v nemškem pokalu. FOTO: AFP

 

Gorenje svoje sreče kovač


Gorenje je doseglo še tretjo zmago v končnici in ima poleg Celja edino usodo v svojih rokah. Če bo dobilo zadnjih sedem tekem, vključno z obema derbijema, bo prvak, saj se je razlika zmanjšala na tri točke. Proti Kopru so črno-rumeni suvereno nadzirali potek tekme, obrambni blok z Darkom Stojnićem in Davidom Miklavčičem je bil prečvrst za Koprčane, ki so v prvih 42 minutah zmogli vsega 12 golov. Reprezentant Matic Verdinek, prvi strelec lige, je zadel za 6:2 in ekipa trenerja Zorana Jovičića se ni več ozrla nazaj. S takšno formo lahko naredi še marsikaj ...

Preberite še:

Komentarji: