Vroči Matic Verdinek bo mrtve štel na koncu

Pred Gorenjem sta dve tekmi s španskim Granollersom, zmagovalec se bo uvrstil v skupinski del pokala EHF in užival rokometno pomlad.

Objavljeno
16. november 2018 06.00
Posodobljeno
16. november 2018 06.00
Matic Verdinek z naskokom vodi na lestvici strelcev v slovenskem prvenstvu. FOTO: Jože Suhadolnik
Velenje - Padel je švedski Alingsas, padla je poljska Gwardia, če bo padel še španski Granollers, bo Gorenje prezimilo v Evropi in imelo pestro rokometno pomlad. Prva tekma bo v nedeljo ob 19. uri v Kataloniji, Velenjčani pa si obetajo dobro izhodišče pred revanšo v Rdeči dvorani.

Ko je poleti prevzel »ose«, je trener Zoran Jovičić vedel, da bo povsem prenovljena ekipa precej podvržena nihanjem. Imel je prav, sprva se je Gorenje lovilo, imelo tudi smolo s poškodbami, a zdaj se že kažejo bolj jasni obrisi igre, kakršno si želi Jovičić. Vseeno se nihanja nadaljujejo, presenetljiva je bila izguba domače točke s Trimom, toda generalka pred odhodom na Iberski polotok je bila uspešna, Gorenje je v sredo za devet golov zmagalo v Dolu pri Hrastniku.

Izjemno strelsko formo še naprej kaže hitri in spretni Matic Verdinek, avtor 12 zadetkov. »Seveda mi je v užitek dosegati gole, ampak ti so plod skupnega dela, obrambe, podaj soigralcev. Ne oziram se na osebno statistiko, pomembno je, da ekipa deluje dobro in zmaguje,« se ni želel izpostavljati Verdinek, ki premočno vodi na lestvici strelcev lige NLB. Na 10 tekmah je zbral 73 golov, na drugem mestu je z 52 njegov soigralec Aleks Kavčič. Verdinek, reprezentant na levem krilu, verjame, da lahko Gorenje pri močnemu tekmecu iztrži vsaj ugoden rezultat, če že ne zmage.

»Gremo na glavo, mrtve bomo šteli na koncu,« je bil slikovit Verdinek, ki bi si želel še več evropskih izzivov: »Za velenjski in slovenski rokomet bi bilo zelo dobro, če bi spomladi imeli predstavnika v pokalu EHF
 

Figueras nevarnost na črti


Jovičič vlogo favorita rad prepusti Granollersu, ki ta čas zaseda 4. mesto v ligi asobal. »Švedi so bili na papirju močnejši od nas, to je veljalo tudi za Poljake, pa smo jih izločili, zakaj ne bi tudi Špancev?« si novo presenečenje obeta Jovičić, ki je že dodobra proučil Granollers, desetkratnega španskega prvaka (nazadnje 1974) in dvakratnega osvajalca pokala EHF (1995, 1996).

»Gre za izkušeno zasedbo, v kateri je kar nekaj reprezentantov, zelo kakovostni so levi zunanji Antonio García Robledo, ki je igral tudi za PSG in Szeged, kljub 36 letom napad dobro vodi Alvaro Ferrer, s krila je nevaren Brazilec Oswaldo, v napadu pa se vse vrti okrog krožnega napadalca, španskega reprezentanta Adriana Figuerasa. Zares spoštovanja vredna ekipa, a verjamem, da Špancem naš slog igre ne bo ustrezal in da se bomo v Rdečo dvorano vrnili z aktivnim izidom,« je misli strnil Jovičić, ki drži pesti, da bo do nedelje poškodbo prepone saniral Nikola Špelić.