Vujović in Malus razbila upe Gorenja na konec suše

Celjani so tudi na 25. tekmi zapored ostali brez poraza na derbijih z Gorenjem, čeprav so pravi obraz prikazali šele v zadnjih desetih minutah, ki so jih dobili s 6:2.
Fotografija: Branko Vujović se je izkazal z osmimi goli proti Gorenju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Branko Vujović se je izkazal z osmimi goli proti Gorenju. FOTO: Uroš Hočevar

Državni prvaki iz Celja Pivovarne Laško so kljub povprečni predstavi v večjem delu derbija proti Gorenju zanesljivo vpisali par točk, kar pomeni, da je njihov trener Tomaž Ovcirk tudi po drugi tekmi ostal neporažen. Če bo tako tudi po sobotnem gostovanju pri Pick Szegedu v ligi prvakov, bo to nov mali čudež.

Pravi obraz iz podviga proti Flensburgu so Celjani pokazali šele v zadnjih desetih minutah sinočnjega obračuna 5. kola lige NLB, ko so tekmecem dali vedeti, da bodo morali pojesti še veliko žgancev, preden bodo lahko pomislili na zmago v Zlatorogu.



Sijajna nedeljska zmaga še ni dvignila rokometne temperature v Celju, na največjem slovenskem derbiju se v Zlatorogu že dolgo ni zbralo tako malo gledalcev, le dobrih tisoč. Časi srditih obračunov, ko so bile strasti razvnete, sicer niso oddaljeni, še maja 2016 je na odločilni tekmi sezone padel rekord s 4500 navijači.

Tomaž Ocvirk ostaja neporažen na celjski klopi. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk ostaja neporažen na celjski klopi. FOTO: Uroš Hočevar


Iz zvočnikov se je slišal refren velenjske skupine Šank Rock: Celje, Celje bo prvak, a Velenjčani v črnih dresih se niso zdrznili. Držali so se dogovora in delali preglavice prvakom. Aleks Kavčič, najboljši strelec prejšnje sezone v Loki, je na prvem derbiju deloval odločno, s požrtvovalnim skokom je rešil žogo po odbitku in potem lepo zadel za 8:8 v 13. minuti.



Pri Celjanih je v vratih stal Aljaž Panjtar in ne Klemen Ferlin. Celjani še zdaleč niso delovali tako dobro kot tri dni prej, v napadu so delovali razglašeno. S tribun se je slišalo kar nekaj vzdihov ob jalovih strelih. Gostom se je ponudila lepa priložnost za zasuk, ko je krožni napadalec Miha Kavčič pri 11:11 izsilil sedemmetrovko in izključitev Tilna Kodrina. A Matic Verdinek je streljal mimo, Celjani pa so z igralcem manj zadeli dvakrat in si pred odmorom kljub slabi igri zagotovili minimalno prednost.

Zoran Jovičić je že sedmi trener Gorenja, ki od 4. decembra 2013 lovijo zmago proti Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Zoran Jovičić je že sedmi trener Gorenja, ki od 4. decembra 2013 lovijo zmago proti Celju. FOTO: Uroš Hočevar

 

Najbolj nevaren Kavčič


Gledalci so bili že kar v skrbeh, ampak hitro so jim pivovarji vrnili nasmeh na obraze, drugi polčas se je začel s tremi zadetki v mreži Emirja Taletovića, zelo razpoložen je bil črnogorski strelec Branko Vujović. Kaj hitro so povsem prenovljeni Velenjčani vsaj v podzavesti opustili vero na prvo zmago v Celju po 4. decembru 2013, razlika v kakovosti in dolžini klopi je pač prevelika, napad gostov je bil brez rešitev, zadetki so bili večinoma plod navdiha reprezentančnega kandidata Aleksa Kavčiča, levo od njega bolj izkušena David Miklavčič in zlasti Nikola Špelić nista bila dovolj nevarna.



Zoran Jovičić, že sedmi trener Gorenja, ki lovi izmuzljivo zmago proti Celju, je poskušal z nadomestnimi rešitvami, mladinskim reprezentantom Domnom Tajnikom na sredini, kar je bila dobra poteza, prav Tajnik je zaokrožil delni izid 0:3 in deset minut pred koncem se je pri 21:19 že nasmihala napeta končnica. Od nje naposled ni bilo nič. Preprečila sta jo Vujović ter Jaka Malus z lepim protinapadom ter še golom od prečke za 24:20, piko na i so dodali Tilen Kodrin, vroči Vujović še z osmim zadetkom in Igor Anić.
 

Ovniček premagal "svoje"


»Za vseh mojih osem golov je zaslužna ekipa, ki mi je pripravila čiste strele in ni mi bilo težko zadeti,« je bil skromen prerojeni Vujović, eden od igralcev, ki mu je trenerska menjava dobro dela. Panjtar je dobro zamenjal številko 1 Ferlina in bil v ključnih trenutkih previsoka ovira za ose. »Sprva sem bil malo živčen, ker že dolgo nisem branil, za nameček mi je 'Ferlo' postavil visoko letvico. Zadovoljen sem s sabo, še bolj z ekipo, mislim, da smo si pripravili dobro popotnico za Madžarsko,« je povedal Gorenjec »Buco«. Tekma je bila posebej čustvena za Roka Ovnička, ki je prvič igral proti matičnemu Gorenju. »Res je bilo malo čudno, ampak športnik se mora hitro privaditi na te stvari. Vesel sem, ker smo zmagali, zaslužili smo si.«

V taboru gostov ni bilo zaznati večjega razočaranja. »Dobro smo se borili, bili ob tem sproščeni, na koncu nas je zmanjkalo, še precej stvari je, ki jih bomo morali popraviti do naslednjega derbija, ampak za začetek je bilo kar solidno,« si napredek obeta najboljši gostujoči igralec Aleks Kavčič, ki ga v nedeljo v Rdeči dvorani čaka evropski debi v pokalu EHF proti poljski ekipi Gwardia Opole.

Aljaž Panjtar je zelo dobro opravil delo v vratih. FOTO: Uroš Hočevar
Aljaž Panjtar je zelo dobro opravil delo v vratih. FOTO: Uroš Hočevar

Preberite še:

Komentarji: