Vujović izbral šestnajsterico za EP, s seznama je odpadel tudi Gajić

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je izbral 16 igralcev za EP, med potniki ni Dragana Gajića.

Objavljeno
12. januar 2016 14.16
Posodobljeno
12. januar 2016 14.24
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je danes objavil seznam šestnajstih igralcev, s katerimi bo odpotoval na evropsko prvenstvo na Poljskem.

Vujović je poskrbel za veliko presenečenje, saj je izpustil izkušenega Dragana Gajića, ki je blestel na lanskem svetovnem prvenstvu, kjer je bil najboljši strelec in tudi uvrščen v idealno postavo turnirja.

Poleg Dragana Gajića so s seznama odpadli še Simon Razgor, Sebastian Skube, Miha Žvižej in Urban Lesjak.

»To je bila izjemno težka odločitev. Do zadnje sekunde sem odlašal z njo. Na EP bomo več igrali obrambo 6-0 kot 5-1, zato sem se odločil, da doma ostanejo Simon Razgor, Miha Žvižej, Dragan Gajić, Sebastian Skube in Urban Lesjak. Vsi seveda še naprej ostajajo člani reprezentance in na nekatere od njih bomo morda računali že v času evropskega prvenstva, na vse pa gotovo v tem letu, saj nas čaka ogromno tekmovanj,« je svojo odločitev pojasnil Vujović.

Gajić spoštuje selektorjevo odločitev

»Nekatere odločitve v življenju so presenetljive, tako, kot je za mene ta. Vedno sem se z veseljem odzval na reprezentančne akcije, tako, kot sem se tudi tokrat, čeprav sem s tem reskiral težjo poškodbo ahilove tetive. Spoštujem odločitev selektorja in svojim prijateljem, soigralcem, s katerimi sem doživel ogromno lepih trenutkov, želim vse najboljše na EP! Verjemite v sebe in svoje sposobnosti, za mene ste ze prvaki,« je na omrežju Facebook zapisal Gajić in dodal, da s selektorjem nista imela prave kemije.

Slovenska rokometna reprezentanca bo v četrtek dopoldne odpotovala na Poljsko. Evropsko prvenstvo se bo začelo v petek, Slovenija pa se bo v prvem delu pomerila s Švedsko (16. januar),  Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar). V drugi del se bodo prebile najboljše tri reprezentance iz vsake skupine.

Seznam slovenske rokometne reprezentance

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (oba Montpellier) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier).