Vujović za tekmo z Angolo izločil Lesjaka

Za četrtkovo uvodno tekmo slovenske rokometne reprezentance na SP je selektor Veselin Vujović prijavil le 15 igralcev.

Objavljeno
11. januar 2017 22.06
Š. Ro.
Š. Ro.

Metz - Na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji se je z uvodno tekmo med gostitelji in Brazilci že začelo zares, slovenski rokometaši pa se že pripravljajo na uvodno tekmo z Angolo, ki bo v četrtek ob 14. uri.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je za prvo tekmo prijavil le 15 igralcev, med njimi pa malce nepričakovano ni vratarja Urbana Lesjaka. Poleg Matevža Skoka bo tako v vratih komaj 20-letni Urh Kastelic.

Vujović bi sicer lahko za tekmo prijavil 16 igralcev, a ker srednji zunanji igralec Miha Zarabec še vedno okreva po poškodbi mišice, je pustil eno mesto prosto. Zarabec naj bi bil nared do sobotne tekme proti Islandiji, prav tako za naslednje tekme v skupinskem delu proti Makedoniji, Tuniziji in Španiji.

Selektor je tako za vsak primer pustil odprto še eno dodatno mesto znotraj ekipe, hkrati pa je do konca sklepnega turnirja v Franciji zadržal možnost po poljubni menjavi še dodatnih treh rokometašev.

Na Vujovićevem seznamu so tako vratarja Matevž Skok in Urh Kastelic, krilni igralci Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Gašper Marguč, zunanji igralci Marko Bezjak, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Nik Henigman, Borut Mačkovšek in David Miklavčič ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Vid Poteko.