Vujović zapustil hrvaške prvake, Zorman v Trimo

Nekdanji selektor Slovenije ne bo več vodil rokometašev Zagreba. Iz Trebnjega se poslavlja Ivan Vajdl.
Fotografija: Veselin Vujović ni dolgo zdržal na zagrebškem stolčku. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Veselin Vujović ni dolgo zdržal na zagrebškem stolčku. FOTO: Jože Suhadolnik

Potem ko je novembra lani izgubil službo selektorja slovenskih reprezentantov, bo Veselin Vujović zapustil tudi vrste hrvaških prvakov iz Zagreba, kjer je zamenjal bivšega celjskega trenerja Branka Tamšeta.

Kot je sporočil PPD Zagreb, Črnogorec odhaja iz osebnih razlogov. V Zagreb je prišel lansko jesen in se uvrstil na sklepni turnir lige SEHA, v ligi prvakov pa mu ni uspelo priti v osmino finala, potem ko je dvakrat izgubil s Celjem. Prvenstvo na hrvaškem je zaradi koronavirusa končano, prvaka pa ni bilo.

Veselin Vujović je bil skoraj pet let slovenski selektor. FOTO: Tomi Lombar
Veselin Vujović je bil skoraj pet let slovenski selektor. FOTO: Tomi Lombar


»Na žalost moram iz osebnih razlogov in težav, ki jih ne morem rešiti zunaj Srbije, zapustiti Zagreb. Žal mi je za to, toda ne morem biti na dveh mestih ob istem času. Ko rešim problem, se bom rade volje vrnil, če me bo klub želel. Zahvaljujem se klubu za razumevanje in se mu opravičujem, ker sem ga s to potezo spravil v nezavidljiv položaj. Upam, da je igralcem delo z mano koristilo pri njihovem napredku. Še naprej bom navijal zanje in za Zagreb. Zagreb je moj drugi dom in če bodo okoliščine ugodne, se bom z veseljem vrnil,« je sporočil Vuja.


 

V Zagrebu trije Slovenci


Vujović, ki je s Slovenijo leta 2017 osvojil bron na SP v Franciji, je Zagreb vodil že prej in se v sezoni 2014/15 z njim celo prebil v četrtfinale lige prvakov. Kakšne osebne razloge ima, ni povedal, je pa imela njegova žena v zadnjih dveh letih zdravstvene težave. Za Zagreb igrajo tudi Slovenci Aleks Vlah, Gašper Hrastnik in Darko Stojnić.

Veselin Vujović je v tej sezoni dvakrat izgubil s Celjem. FOTO: Jože Suhadolnik
Veselin Vujović je v tej sezoni dvakrat izgubil s Celjem. FOTO: Jože Suhadolnik


Vujović je bil eden najboljših zunanjih igralcev na svetu v osemdesetih in prvi polovici devetdesetih let minulega stoletja, ko je na klubski sceni igral za Metaloplastiko iz Šabca ter Barcelono, v dresu nekdanje skupne Jugoslavije pa je slavil na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu 1984 in na svetovnem prvenstvu dve leti kasneje v Švici. V trenerski karieri je vodil številne klube, kot so Metaloplastika, Ciudad Real, Vardar iz Skopja, Al Shabab, Koper in Železničar iz Niša, bil pa je tudi selektor Jugoslavije, Srbije in Črne gore ter Slovenije.

Preberite še:

Komentarji: